Daniel Craig: "Jag kommer kommer inte att lämna mitt arv på flera miljoner till mina två döttrar, jag tycker att det är smaklöst"

av sofia

19 Augusti 2021

Daniel Craig: "Jag kommer kommer inte att lämna mitt arv på flera miljoner till mina två döttrar, jag tycker att det är smaklöst"
Advertisement

Ju rikare man är desto snålare är man. Man brukar tro att detta är fallet för människor som har samlat på sig mycket pengar i sitt liv, och detta är en sanning som ibland får konkret bekräftelse i livet, andra gånger inte. Det finns dock inget som säger att en person som har det välställt är ovillig att spendera sina pengar. Det finns personer som den brittiska skådespelaren Daniel Craig som har förklarat att han inte vill lämna någon större del av sitt ekonomiska arv till kommande generationer, särskilt till sina två barn...

via Sky News

Advertisement
Elen Nivrae/Wikimedia

Elen Nivrae/Wikimedia

Den brittiska skådespelaren som har blivit en absolut kändis de senaste åren för att ha haft rollen som James Bond agent 007 i de senaste filmerna som blivit kassasuccé, gjorde nyligen med ett uttalande som har väckt stark kontrovers på nätet. Många människor har kritiserat honom starkt och kallat honom för snål, medan andra istället är helt överens om hans sätt att se på det ekonomiska arvet som ska ges till kommande generationer: "Finns det inte ett gammalt talesätt som säger att om du lämnar den här jorden rik har du misslyckats? Jag tror att Andrew Carnegie, en berömd amerikansk industriman, gav bort vad som i dagens kontantvaluta skulle vara cirka 11 miljarder dollar, vilket visar hur rik han var för jag slår vad om att han även behöll lite av de pengarna för sig själv och sin familj. Men sanningen är att jag inte vill lämna några stora summor till nästa generation. Jag tycker att allt det som rör arv är ganska obehagligt. Min filosofi är att göra mig av med det eller ge bort det innan jag försvinner."

Advertisement
Tracy Olson/Flickr

Tracy Olson/Flickr

Daniel Craigs beräknade förmögenhet år 2021 är cirka 116 miljoner pund som han kommer att lämna efter sig när han dör och han har för närvarande två döttrar: 29-åriga Ella från ett tidigare äktenskap med Fiona Lourdon och en mycket yngre dotter på bara tre år, som han istället fick med den engelska skådespelerskan Rachel Weisz 2018.

Det blir inget arv till skådespelarens två döttrar, enligt uttalandena från den brittiska stjärnan. Vad tycker du, har skådespelaren Daniel Craig en lite för självisk inställning till sin familj eller är hans resonemang logiskt?

Advertisement