En kvinna går till läkaren för en undersökning och försvinner sedan ut i tomma intet, polisen hittar henne igen 42 år senare - TittaPaVideon.se
x
En kvinna går till läkaren för en…
De har uppfunnit en silikondräkt för alla de som inte vill träna på gym

En kvinna går till läkaren för en undersökning och försvinner sedan ut i tomma intet, polisen hittar henne igen 42 år senare

22 April 2021 • Av sofia
1.384
Advertisement

Om det är något vi har lärt oss av de många polisserierna under de senaste decennierna är det att vissa fall tyvärr inte går att lösa på bästa sätt och att vissa aldrig blir lösta. De sistnämnda är så kallade "cold cases", alltså brott eller olösta mysterier som blir kvar under många år i polisarkivet. Kort sagt, fall som blir till pappersarbete och som med tidens gång är mindre och mindre benägna att lösas. I synnerhet är det fall med försvunna personer som vanligtvis nästan aldrig lyckas lösas med ett positivt resultat. Fallet med Flora Stevens är därför praktiskt taget ett undantag. Den här kvinnan hade försvunnit under mystiska omständigheter för många år sedan och nu, efter 42 år hittades hon på ett äldreboende!

Fallet med Flora Stevens är ganska unikt, både för att hennes försvinnande går tillbaka 42 år i tiden och för att omständigheterna under vilka kvinnan försvann spårlöst är ganska mystiska. Det hela började när Floras man tog henne till läkaren för 42 år sedan i Monticello, i New York. Från det ögonblicket vet man absolut ingenting om vad som kan ha hänt den stackars kvinnan. Flora hade inte lämnat några spår efter sig på 42 år. Vi förstår dock mycket väl att det på den tiden varken fanns all den teknik som finns idag eller en speciellt avancerad kriminalteknik och att försvinnandet av en människa därför kunde lämna många fler tvivel än idag.

Det fanns ett ögonblick i denna utredning när polisen trodde att de hade hittat kvinnans kvarlevor, men det var ett misstag. Mysteriet med var Flora kunde ha tagit vägen fortsatte att störa både poliser och hennes man, som omedelbart hade rapporterat hennes försvinnande.

Digitaliseringen av så många saker, nuförtiden, har verkligen gynnat polisarbetet i hela världen och i det här fallet var idén att försöka spåra Flora mycket enkel. De sökte efter hennes personnummer i databasen, för att se om det fanns någon registrerad information från de senaste åren. Sökningen gav omedelbart resultat och informationen ledde polisen till ett äldrevårdshem i Lowell, Massachusetts. All information tycktes matcha Floras beskrivning, både hennes namn och hennes födelsedatum överensstämde.

Advertisement

På vårdhemmet mötte polisen en kvinna med långt vitt hår och ett vänligt ansiktsuttryck. Hon kallade sig själv Flora Harris och bekräftade snabbt att hon var den unga kvinnan på bilden som poliserna hade visat henne. Tyvärr kunde ingen förstå vad som hade hänt med stackars Flora som redan då led av psykiska problem. Idag är hon gäst på ett äldreboende men kommer inte ihåg någonting, eftersom hon lider av senil demens. Kvinnan har inte längre några levande släktingar och det finns inte längre några spår av hennes man.

Vi kommer aldrig att få veta vad som hände under de långa 42 åren av Floras liv, men en sak som är säker är att fallet äntligen är löst.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack