Den autistiska sonen får en kris och slänger sig på marken - en främmande man bestämmer sig för att lägga sig bredvid och lyckas lugna honom - TittaPaVideon.se
x
Den autistiska sonen får en kris och…
Hon går ut med en ung jordbrukare och han ger henne 12 kg ost på första dejten

Den autistiska sonen får en kris och slänger sig på marken - en främmande man bestämmer sig för att lägga sig bredvid och lyckas lugna honom

15 April 2021 • Av sofia
1.545
Advertisement

"I en värld där du kan välja att vara vad som helst, välj att vara snäll" - om vi alla levde efter detta motto skulle kanske världen vara en bättre plats. I dag hamnar vänlighet dock på nyheterna och gör oss förvånade, eller kanske till och med misstänksamma, om en främling till exempel erbjuder oss sin hjälp. Lyckligtvis finns det goda människor i världen som i stället för att döma stannar för att lyssna och hjälper dem som är i svårighet. Natalie Fernando är mamma till ett 5-årigt autistiskt barn, Rudy, och har ofta att göra med gråtanfall och aggressiva beteenden med sin son, som inte alltid är lätta att hantera. En morgon gick hon tillsammans med Rudy på strandpromenaden, en av pojkens favoritrutter, men på grund av en del problem som han fortfarande inte kan hantera började Rudy gråta och skrika och lockade till sig förbipasserandes uppmärksamhet. Bara en person brydde sig om att stanna och fråga om allt var okej. Den mannens ingripande räddade bokstavligen Natalie och hennes sons dag.

Om vi ​​tänker att det faktiskt räcker med väldigt lite för att förändra en människas dag till det bättre, undrar man varför vi inte oftare agerar på det sättet. Natalie tog sin son Rudy på en strandpromenaden, en av barnets favoritplatser att gå till. Rudy har en allvarlig form av autism och kan inte alltid hantera en del situationer som utifrån verkar normala. Till exempel har den lilla killen ett allvarligt problem med att vända tillbaka efter att ha gått en viss väg. Av denna anledning försöker Natalie alltid välja elliptiska banor, som inte tvingar dem att vända och gå tillbaka. Vid havet finns det dock inga alternativ och det enda sättet att återvända hem är att vända om och följa vägen tillbaka i motsatt riktning. Det var för mycket för Rudy och han lade sig på marken och började skrika och lockade till sig uppmärksamheten från några förbipasserande som dömde honom utan att känna till något om barnet.

Dagens hjälte heter Ian och när han såg barnet som låg förtvivlat på marken frågade han bara:"Är allt okej?". Ian gick sedan fram till Rudy och frågade honom vad han hette och hur gammal han var. Natalie varnade honom och berättade att hennes son lider av autism och därför inte förstår en del frågor så mannen bestämde sig helt enkelt för att lägga sig på marken tillsammans med honom. De låg kvar tillsammans tills dess att Rudy blev helt lugn. De tog även ett foto tillsammans, där Rudy ler och hans kris verkar vara ett minne blott. Natalie, som har en sida på facebook där hon berättar de tusen äventyr och omväxlingar som Rudy möter dagligen, berättade om denna episod med extrem tacksamhet. Det var en svår dag, både för henne och för Rudy, men en främling bestämde sig för att hjälpa henne utan några baktankar. Ian följde Natalie och Rudy till bilen och fortsatte sedan sin runda.

Ett exempel på medmänsklighet som håller hoppet om mänskligheten vid liv.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack