En kvinna föder barn vid 57-års ålder och blir en av de äldsta mammorna i Usas historia

av sofia

31 Mars 2021

En kvinna föder barn vid 57-års ålder och blir en av de äldsta mammorna i Usas historia
Advertisement

Bli mamma som äldre? Det går även om medicinsk och vetenskaplig litteratur verkligen understryker hur det vid en viss ålder blir en allt mer ovanlig process naturligt och ibland till och med en farlig sådan för kvinnan som bär på barnet. Av denna anledning finns det många mammor som föder barn genom att använda sig av alternativa metoder såsom ivf behandling, och undviker att bli gravida på naturlig väg eftersom detta kan äventyra både mammans och barnets hälsa.

via NBC Boston

Advertisement
Channel 5 Boston/YouTube

Channel 5 Boston/YouTube

Detta är den otroliga historien om Barbara Higgins, en kvinna från New Hampshire i USA som födde en liten pojke vid 57-års ålder. Detta rekord gjorde Barbara till en av de "äldsta" mammorna som har fött barn i Usas medicinska historia. Kvinnan hade redan två barn sedan tidigare, men hade på ett tragiskt sätt förlorat sin 13-åriga dotter till en svår hjärncancer som inte gick att bota och som hade tagit kål på både Barbara och hennes man Peter.

Trots sin något höga ålder hade paret beslutat att försöka skaffa ett tredje barn, men för att undvika onödiga risker vände de sig till en specialiserad klinik i Boston som arbetade med just kvinnor över 50 som ville ha ett eget barn genom ivf behandling.

Advertisement
Channel 5 Boston/YouTube

Channel 5 Boston/YouTube

Den 20:e mars 2021 födde Barbara Higgins en son vid namn Jack. Hon slog rekord för att vara den äldsta mamman som fött barn i New Hampshire och blev en av de äldsta mammorna som någonsin registrerats i Usas historia. Det finns de som gratulerade paret för denna dröm som blev verklighet och sedan de som istället var emot det hela med ett gammalt argument: Kvinnan är 57 år, tiden kommer att gå mycket snabbt för både barnet och mamman som åldras... hur ska hon orka och hinna ta hand om lilla Jack?

Barbara svarade dock på kritiken med följande ord: "Ingen föder ett barn och vet med säkerhet att den kommer att leva länge nog för att se det växa upp. Jag vet inte hur jag kommer att vara om tio år, men hur kommer ni att vara om tio år? Och varför skulle Jack inte leva bara för att jag blir gammal?"

Channel 5 Boston/YouTube

Channel 5 Boston/YouTube

När det gäller fysisk styrka och uthållighet är det inga problem för Barbara trots hennes ålder, hon gjorde Crossfit och lyfte vikter regelbundet fram till dagen innan hennes son Jack föddes, tur för henne!

Vilken rekordmamma!

Advertisement