En övergiven panter växer upp tillsammans med en kvinna och hennes hund och idag är de praktiskt taget oskiljaktiga - TittaPaVideon.se
x
En övergiven panter växer upp tillsammans…
En utmattad mamma förklarar varför man inte bör besöka någon som precis har fött barn På DNA-testet förstår man inte vem som är pappan - 2 tvillingar betalar underhåll för samma flicka

En övergiven panter växer upp tillsammans med en kvinna och hennes hund och idag är de praktiskt taget oskiljaktiga

21 Mars 2021 • Av sofia
14.527
Advertisement

Tror du att det skulle vara möjligt att tämja ett vilt djur och ta hand om det som om det vore en hund eller en katt? Vetenskapliga studier utesluter inte kategoriskt denna möjlighet, även om de varnar för sannolikheten för att detta vilda djur skulle kunna släppa fram sin vilda instinkt förr eller senare och attackera den människa som välkomnat och räddat det och riskerat sin egen säkerhet. Idag vill vi berätta en sann historia som dock låter mer som en saga och som har en panter, en kvinna och hennes hund som huvudpersoner.

Luna är namnet på den svarta pantern som är huvudperson i denna söta historia. Hon föddes i en djurpark i Sibirien men avvisades och övergavs sedan av sin mamma. Under de första månaderna av sitt liv levde hon i kylan, utan mat och under allmänt dåliga förhållanden. Det vilda djuret behövde någon som kunde ta hand om honom, och lyckligtvis dök Victoria Rovskaya upp, en expert på exotiska djur som fick höra talas om Lunas situation och bestämde sig för att ta hand om henne i sitt eget hem där hennes rottweiler Venza redan bodde...

Kvinnan var övertygad om att hon ifall hon tog hand om och tränade Luna redan från tidig ålder, skulle ha kunnat tämja henne som om hon var ett helt vanligt, kärleksfullt husdjur som varken var farligt för henne eller för hennes hund. Hennes intuition visade sig med tiden visade sig stämma, eftersom Luna gradvis har vuxit upp som en huskatt och med tiden också har bildat ett oförstörbart vänskapsband med Venza, Victoria's Rottweiler!

Advertisement

Hunden och pantern "gillade" genast varandra och mellan dem skapades en vänskap minst lika osannolik som den är rörande. Tillsammans gillar de att springa på åkrarna och njuta av den kyliga luften i Sibirien. De kramas och leker tillsammans, även om Luna inte helt lyckas lägga några av sina vildaste instinkter åt sidan. Till skillnad från rottweilern älskar den svarta pantern att jaga fåglar eller klättra i träd, precis som en vild panter!

Victoria vet mycket väl att det inte alls är enkelt att uppfostra en svart panter som om det vore ett husdjur, så pass mycket att inte ens dieten hon följer är exakt densamma som en panter borde följa. Luna måste få i sig mat med mycket av vitaminer och proteiner för att hålla sig i form, men detta verkar inte vara ett problem för Victoria och Venza!

Hunden och pantern verkar inte ta hänsyn till artskillnaden mellan dem, ett tecken på att tillgivenhet och förtroende mellan två djur även kan uppstå på det mest oväntade och spännande sättet och Victoria har verkligen vunnit på alla fronter eftersom hon lyckades tämja och uppfostra en svart panter som husdjur, som nu har hittat två bästa vänner i form av en människa och en hund.

Advertisement

Skulle du någonsin ha kunnat tro det?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack