"Jag och min mamma har inget att äta" ett barn byter sina leksaker mot mat och pengar

av sofia

12 Mars 2021

"Jag och min mamma har inget att äta" ett barn byter sina leksaker mot mat och pengar
Advertisement

Det är svårt att lösa ett globalt problem som fattigdom i världen, men det är verkligen sorgligt att vissa människor befinner sig i mycket extrema situationer som exempelvis den som Luis Ángel, en 11-årig pojke, och hans mamma hamnade i. De bor i ett rum i Los Reyes i Mexiko, med sin farfar - men ingen av dem har lyckats behålla ett fast jobb, särskilt under pandemin. Covid-19 har inte bara förstört hela familjer, utan har också påverkat ekonomin starkt i många länder. "Min mamma och jag har inget att äta", berättade Luis och bestämde sig därför för att sälja alla sina leksaker och de saker han tycker mest om. Leksaker, böcker och en Batmanmask, några få enkla föremål som han på något sätt hoppas kunna byta mot lite mat eller pengar.

via Youtube / Imagen Noticias

Advertisement
Youtube / Imagen Noticias

Youtube / Imagen Noticias

Till en början var Luis mamma, Susana Martínez, inte överens om sin sons plan om att gå ner i centrum och försöka sälja sina leksaker, men sedan lät hon sig övertygas. Sedan dess har de varje dag försökt erbjuda sina ägodelar mot mat eller pengar. När några reportrar kom fram för att fråga kvinnan vad de höll på med och vilka avsikter de hade svarade hon: "Vi har inga pengar, vi har inte ens tillräckligt med mat och vi letar efter arbete även om det inte finns något just nu. Vad vi skulle vilja ha är lite stöd, vad det än är går det bra, vi kommer att vara dig evigt tacksamma."

Advertisement
Youtube / Imagen Noticias

Youtube / Imagen Noticias

I samband med den pågående hälsokrisen, på grund av de många fallen av covid-19 som satt stark press på intensivvården i många länder, är Luis familj definitivt inte den enda som befinner sig i en situation av svår fattigdom. Luis vet mycket väl att han inte kommer att kunna få nya leksaker igen inom en snar framtid - för honom betyder exempelvis julen inte att få nya leksaker - men han vet också att hans familj befinner sig i en svår sitaution och att om han kan hjälpa till för att förbättra situationen, kommer han att göra det.
 
 

Youtube / Imagen Noticias

Youtube / Imagen Noticias

Sorgligt att se en såpass ung pojke nekas sin barndom. Tyvärr är det en mycket svår period för många av oss och Luis, precis som många andra barn, skulle verkligen behöva lite distraktion genom att få leka med sina leksaker. Vi hoppas att berättelsen om den här pojken och hans mamma kan locka människor med ett stort hjärta, även en mycket liten donation kan hjälpa den här familjen.

Advertisement