Ett par vill adoptera bort sonen 9 månader efter det att familjen pressat dem till att skaffa ett andra barn

av sofia

12 Mars 2021

Ett par vill adoptera bort sonen 9 månader efter det att familjen pressat dem till att skaffa ett andra barn
Advertisement

Föreställ dig att vara i det här parets skor som är huvudpersoner i den här otroliga historien, som redan hade en dotter på ett och ett halvt år och som kände sig nästan "tvingade" att skaffa ett andra barn för att deras familj pressade dem, vad skulle du ha gjort? Skulle du hålla fast vid din åsikt eller skulle du försöka behaga din familj? Människor på nätet verkar ha väldigt blandade åsikter om paret som är huvudpersoner i den här historien...

via AITA/Reddit

Advertisement
Piqsels/Not The Actual Photo

Piqsels/Not The Actual Photo

En anonym kvinna delade den här berättelsen på Reddit, fru och mamma till två barn, ett på två och ett halvt år och ett yngre på bara 9 månader. Kvinnan berättade för användarna att hon och hennes man aldrig hade känt sig redo att skaffa ett andra barn. De hade försökt ett år tidigare, men i slutändan hade hon tillsammans med sin man beslutat att göra abort utan att säga något till sin familj och sin mamma. Problemet var att familjen lade sig i väldigt mycket och ville ha ett andra barnbarn, men hon och hennes man kände inte för det.

Strax därefter försökte de ännu en gång skaffa barn men inte för att de verkligen ville ha det, utan för att kvinnan kände en skyldighet gentemot sin mamma och hade känslan av att ha svikit henne: "En del av mig ville att hon skulle förlåta mig och det irrationella svaret på det problemet var att skaffa ett nytt barn. Jag blev gravid igen till min mammas stora lycka och min tankeprocess var att genom att göra det skulle jag sluta fred med henne."

Advertisement
Pxhere/Not The Actual Photo

Pxhere/Not The Actual Photo

Hon och hennes man visste att de skulle behöva hjälp från sina familjer för att uppfostra ett andra barn, men när barnet föddes vände kvinnans mamma och hela hennes familj henne ryggen. Kvinnans syster hade sagt till deras mamma att hon hade genomgått en abort för länge sedan och nu var hon ensam med sin man i den här historien, vad skulle de göra? Kvinnan säger att, nu när barnet redan är 9 månader gammalt, har hon allvarligt övervägt tillsammans med sin man att adoptera bort det andra barnet till en familj som kan ge honom den kärlek han behöver och som verkligen vill ha honom: "Vi har en dotter på 2 och ett halvt år och en 9 månader gammal son. Mitt äktenskap börjar bli fullt av spänningar. Vi var inte redo för ett andra barn och ärligt talat är jag inte säker på att vi någonsin verkligen ville ha mer än ett."

Människorna som läst inlägget på Reddit är splittrade, det finns de som förstår kvinnans skuldkänslor gentemot mamman och de som istället rasar mot det här paret och kallar dem okänsliga. Hur kan de överge sin son även om de inte var redo att uppfostra honom?

En mycket komplicerad situation som förtjänar en diskussion. Hur ställer du dig till frågan?

Advertisement