Han bygger en vagn på hjul för att ta sin gamla hund på promenad eftersom den inte kan röra sina baktassar - TittaPaVideon.se
x
Han bygger en vagn på hjul för att…
En svärmor upptäcker på förlovningsfesten att svärdottern är hennes dotter som hon hade tappat bort när hon var ung Ett homosexuellt par hittar en övergiven bebis på tunnelbanan som idag är deras son

Han bygger en vagn på hjul för att ta sin gamla hund på promenad eftersom den inte kan röra sina baktassar

09 April 2021 • Av sofia
660
Advertisement

När en hundägare talar om för sin fyrbenta vän att det är dags att ta en promenad kommer  den förmodligen att börja vifta med svansen av lycka. En hund vill inget hellre än att komma ut och andas lite frisk luft utomhus tillsammans med sin matte eller husse, utforska sin omgivning och skaffa nya vänner. Men vad händer när en hund inte längre kan röra sina tassar på grund av en sällsynt sjukdom? 

Detta är den söta historien om Lilly, en 14-årig hund som vid sin höga ålder började känna en mycket stark smärta i bakbenen och inte längre kunde röra sig som tidigare. Efter en noggrann medicinsk analys fann experterna att Lilly led av en genetisk sjukdom som kallas höftdysplasi, som påverkar lederna på ett mycket särskilt sätt.

Hur skulle hennes husse nu kunna ta sin älskade Lilly på promenad som de alltid hade gjort? Till slut kom han på en smart lösning!

Gabriele Gripp, ägaren till den sjuka hunden, hade sett bilder på instagram av en man som rastade sin hund med hjälp av en trävagn med hjul. Gabriele visste att hans pappa, som var snickare och kunde bygga många typer av föremål, kunde ha byggt den åt honom, så han bestämde sig för att fråga honom: "Jag skickade fotot till min pappa, som är en riktig mästare på att bygga prylar och han sa att han skulle göra en för Lilly. Han hade en bit kartong och ett lådhandtag för mig och min hund. Det enda jag var tvungen att köpa till var hjulen."

Advertisement

Sedan Lilly har börjat förflytta sig in och ut ur huset med sin nya, bekväma vagn på hjul verkar hon ha blivit pånyttfödd. Även om hon fortfarande har svårt att röra sina bakben, kan hon förflytta sig från en plats till en annan med hjälp av sin vagn i trä och kartong som hennes husse har gett henne.

Gabriele Gripp berättar: "För att hjälpa henne att förflytta sig ordentligt i hemmet lägger vi ut mattor i en del hörn av huset och gör banor för att hjälpa henne att lägga sig ned och göra det lättare för henne att resa sig upp från marken."

"Lilly tillåter inte att någon annan tar henne i famnen på grund av smärtan i tassarna. Hon biter, vilket hon aldrig har gjort mot någon tidigare. Men om hon behöver ta en promenad ute, ger hon efter och låter mig ta henne i famnen när hon behöver komma ner eller gå upp för byggnadens trappor!"

Naturligtvis är 14 år en hög ålder för en hund och hon kanske inte kan gå som hon en gång gjorde, men detta har inte tagit ifrån henne livsglädjen och vilja att ta långa promenader tillsammans med sin älskade husse Gabriel... ombord på sitt skräddarsydda färdmedel!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack