Robin Williams försäkrade sig om att alla filmer som han medverkade i anlitade hemlösa avslöjar hans agent

av sofia

09 Mars 2021

Robin Williams försäkrade sig om att alla filmer som han medverkade i anlitade hemlösa avslöjar hans agent
Advertisement

Att Robin Williams var en av de mest älskade amerikanska skådespelarna av både unga och gamla är allmänt känt, under sin långa karriär som skådis fick han människor att skratta och rörde dem samtidigt på djupet, en mycket sällsynt gåva och en värdefull talang. Men kanske vet inte alla att den Oscar-vinnande skådespelaren var en extremt generös person och det är hans personliga agent Brian Lord som berättar en detalj som få kände till angående hans arbetsmoral och hans empatiska anda.

via The Edge

Advertisement
Eva Rinaldi/Wikimedia

Eva Rinaldi/Wikimedia

I sin personliga blogg berättar Brian Lord en mycket intressant och rörande anekdot om den extraordinära skådespelaren som dog plötsligt år 2014. Brian avslöjade en extremt vänlig och överraskande aspekt av skådespelaren med dessa rörande ord: "För många år sedan fick jag reda på en mycket intressant sak om Robin Williams och efter det kunde jag inte titta på en enda av hans filmer utan att tänka på det...

Han hade faktiskt något som skilde honom från mängden, ett exklusivt krav att för varje evenemang eller film han medverkade i skulle bolaget som anställde honom anställa ett antal hemlösa och ge dem tillfälliga jobb [...] Jag är övertygad om att han i tystnad lade sin tid och sina pengar på att arbeta med dessa människor i nöd, men han hade också beslutat att använda sin makt som underhållare för att se till att produktionshusen och de evenemangen han deltog i fick lära sig värdet av att ge de mindre lyckligt lottade som inte hade något hem chansen att få jobba..."

Advertisement
Roman Bonnefoy/Wikimedia

Roman Bonnefoy/Wikimedia

Brian Lord fortsätter med dessa ord: "Jag undrar hur många produktionsföretag som har fortsatt med detta i sina projekt även utan Robin Williams och hur många människor som har fått möjligheten att jobba och stoltheten att tjäna pengar, även tillfälligt, tack vare hans extraordinära handlingar."

En berättelse som visar hur lite människor visste om Robin Williams generösa handlingar när han var i livet. Han var inte bara en skådespelare med oöverträffbar charm utan även en vänlig själ som gjorde skillnad för de människor som var mindre lyckligt lottade än han själv utan att göra någon stor grej av det eller hamna på förstasidan. För denna gest och för allt annat du gjort vill vi än en gång tacka dig, kära Robin. Vi saknar dig oerhört mycket!

Advertisement