Ett homosexuellt par tvingas "lämna tillbaka" flickan de adopterat efter bara 12 dagar, nu kämpar de för att få tillbaka henne

av sofia

10 Mars 2021

Ett homosexuellt par tvingas "lämna tillbaka" flickan de adopterat efter bara 12 dagar, nu kämpar de för att få tillbaka henne
Advertisement

Att besluta att adoptera ett barn är ett mycket viktigt steg för ett par och absolut inte ett val att ta lätt på utan att fundera över konsekvenserna av denna handling. Att erbjuda ett välkomnande hem och kärlek till ett barn som riskerade att bli föräldralöst är ett mycket ädelt initiativ. I många länder är adoption dock inte på något sätt en enkel och okomplicerad process, utan en upplevelse som präglas av byråkratins ständiga och påträngande närvaro. Juliano Peixoto de Pina och Johnatan Pereira de Araújo är ett homosexuellt par som hade bestämt sig för att adoptera en liten flicka, Aurora, men deras adoptionshistoria blev mer komplicerad än de hade förväntat sig.

Advertisement
voltaaurora

voltaaurora

Johnatan och hans partner Juliano hade efter lång tid lyckats adoptera en tjej vid namn Aurora, avvisad av sin biologiska mamma och av den anledningen bortadopterad. Trots att paret hade genomgått alla byråkratiska procedurer såg de plötsligt sin dröm om att vara föräldrar och att ge den lilla flickan en ny familj glida ur deras händer. Aurora var med dem i 12 dagar, tills kvinnan som ursprungligen hade haft vårdnaden beslutade att ta tillbaka henne och ångra adoptionen. Anledningen? Det misstänks att det finns homofoba skäl bakom detta beslut. Det enda man vet med säkerhet är att Thays Veiga, "fostermamma" till lilla Aurora, som ursprungligen gav Johnatan och Julio tillåtelse att adoptera barnet, plötsligt ändrade sig och själv ansökte om att få adoptera flickan.
 
 
 

Advertisement
voltaaurora

voltaaurora

Den dagen då Juliano och Johnatan skulle underteckna papprena som formaliserade adoptionen ville Thays inte skriva på och anlitade en advokat för att inleda en rättegång och försöka få tillbaka flickan. Rätten fastställde att det finns ett band mellan Aurora och Thays Veiga, för vilken domaren beordrade att barnet omedelbart skulle återlämnas till kvinnan. Paret befinner sig för närvarande mitt i en lång rättslig kamp för att få tillbaka "sin dotter". Det säger sig självt att detta har orsakat stor smärta i Johnatan och Julianos liv, samt för mamman till en av de två pojkarna, som är 78 år gammal och lider av Alzheimers. "När kommer Aurora tillbaka?" fortsätter den gamla kvinnan att fråga. För henne hade lilla Auroras ankomst blivit en liten strimma hopp.

voltaaurora

voltaaurora

Högsta domstolen kommer att fatta det slutgiltiga beslutet för båda parter. Juliano och Johnatan kan behöva tvingas ta farväl av sin lilla "dotter" efter att ha levt i 12 dagar som en familj och i så fall måste de besluta om de känner sig redo för att möta en ny adoptionsprocess igen i framtiden.

Advertisement