x
Han har ett högre IQ än Einstein:…
En mamma tar hål i öronen på den 2 månader gamla dottern utan pappans tillstånd - han blir vansinnig En mamma tvingar sin son att springa under solen i 40 grader - ett straff som gav upphov till stark debatt

Han har ett högre IQ än Einstein: "Men jag kan inte sjunga och blev underkänd på två prov!"

26 September 2021 • Av sofia
1.033
Advertisement

Om du skulle tänka på den smartaste personen i världen, vem skulle dina tankar gå till? Vi är säkra på att du skulle svara Albert Einstein eller Stephen Hawking, men ingen skulle någonsin kunna tänka sig att namnge Terence Tao, en australiensisk professor född i en kinesisk familj som har uppnått ett IQ som är ligger högre än det som förra seklet uppnåddes av Einstein själv. Även om begreppet intelligens nu har förändrats kraftigt under historiens gång och vetenskapen och forskningen som utförts på den mänskliga hjärnan är ett bevis på detta, anser vi att det är värt att känna till historien om "matematikens Mozart".

via: People

Han heter Terence Tao och föddes i Adelaide år 1975 i en familj av kinesiskt ursprung och sedan han var barn har han alltid ansetts vara ett riktigt underbarn. Vid sju års ålder lyckades han gå med i den prestigefyllda South Australian Association for the Gifted, en förening som arbetar för att utveckla de intellektuella förmågorna hos barn i en viss ålder som anses vara särskilt begåvade. Tänk bara att vid 2-års ålder kunde Terence redan läsa, vid 5-års ålder visste han hur man undervisade andra barn, vid sju års ålder gick han redan i gymnasiet medan han vid nio års ålder redan tog kurser i avancerad matematik.

Hans IQ ligger på 230 och för er som inte visste det låg Albert Einsteins "bara" på 160.

Vid 24-års ålder utsågs Terence av det prestigefyllda UCLA i Los Angeles till professor, den yngsta någonsin i institutets historia som suttit på den eftertraktade stolen, medan han 2006 var den första medlemmen vid det kaliforniska universitetet som fick Fields Prize, en medalj som många hänvisar till som "Nobelpriset i matematik".

Även om Terence Tao är en mästare inom sitt område, säger han att hans dagliga liv är mycket mer normalt än det kan verka som på utsidan: "Mitt liv är ganska normalt då jag har ett jobb, en fru och två barn att följa. När det gäller hobbyer älskar jag dataspel, även om jag på senare tid har lagt dem åt sidan. Fysik? För mig är det svårt, jag har misslyckats på två tentor tidigare och jag kan varken sjunga eller skådespela. Tänk att jag till och med har svårt att läsa upp ett tal som har skrivits åt mig av någon annan!"

Advertisement

Det verkar som att även genier är normala människor trots allt!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack