"Min gravida fru vägrar hjälpa till med hushållssysslorna" en stressad man skapar het debatt

av sofia

06 Mars 2021

"Min gravida fru vägrar hjälpa till med hushållssysslorna" en stressad man skapar het debatt
Advertisement

De nio månaderna av en kvinnas graviditet är utan tvekan den mest komplexa och känsliga perioden för ett par som väntar barn. Inte bara möter mamman som bär det framtida barnet i sin mage många hinder och svårigheter, utan det kan också vara tufft för mannen, även om det är på ett mindre tydligt sätt. Det stämmer visserligen att en kvinna bör göra så lite fysisk ansträngning som möjligt under graviditeten, men allt har en gräns. Idag berättar vi en historia som har orsakat mycket diskussion på webben och som människor har delade meningar om.

via AITA/Reddit

Advertisement
Pixnio/Not The Actual Photo

Pixnio/Not The Actual Photo

En anonym man publicerade sin historia på Reddit för att få råd och stöd angående den svåra situationen som han befunnit sig i sedan flera veckor tillbaka nu. Hustrun är gravid i 24:e veckan och har beslutat att inte ta itu med hushållsarbetet längre och delegerar allt till sin man: "Jag gjorde mitt bästa för att vara en bra make. Jag jobbar heltid, jag började sköta allt hushållsarbete (matlagning / städning / husdjursvård) och naturligtvis gör jag mitt bästa för att tillgodose hennes behov. Hon tillbringar större delen av dagen med att koppla av och säger att: "hon aldrig har känt sig bättre."

Anledningen till att kvinnan inte vill delta, ens bara lite i hushållsarbetet? Rädslan för att det kan skada barnets hälsa. "Hon sa att även en minimal ansträngning skulle stressa henne och eventuellt skada barnet, vilket skrämde mig (jag vill ju inte att något ska hända vårt barn), så naturligtvis tvingade jag henne inte. "

Advertisement
Pixy/Not The Actual Photo

Pixy/Not The Actual Photo

En mycket jobbig och känslig situation som skapades över en natt, när kvinnan vaknade och ville äta snacks mitt i natten som hennes man var tvungen att gå ut och köpa. Mannen var dock riktigt trött efter en lång dag på jobbet och efter att hela tiden ha tagit på sig ansvaret att driva hushållet utan någon som helst hjälp från sin gravida frus sida: "Jag sa till henne att jag har tagit hand om 100% av hushållsarbetet under de senaste sex månaderna... Hon satt framför sin mobiltelefon varje dag och behövde inte lyfta ett finger. Sedan sa jag till henne att jag inte längre tänkte genomföra 100% av hushållsarbetet och att vi behövde en mer rättvis uppdelning av uppgifterna för att jag håller på att gå in i väggen på grund av all stress. Synd att både min fru och min svärmor har sagt att den stress jag lägger på min fru kommer att skada barnet, så nu känner jag mig superskyldig!"

Vad tycker du? Tycker du att den här kvinnan utnyttjar sin man eller bör man alltid vara super försiktig när man väntar barn?

Advertisement