En kvinna i svårighet knackar på dörren till en brandstation och lämnar över en nyfödd liten flicka till brandmännen

av sofia

05 Mars 2021

En kvinna i svårighet knackar på dörren till en brandstation och lämnar över en nyfödd liten flicka till brandmännen
Advertisement

Brandmän är vana vid att hantera alla typer av situationer, även de mest kritiska. Så snart larmet går eller ett samtal kommer in är de redo att komma till räddning för alla de som behöver hjälp. Men brandmännen vid Station 75 i Santa Ana, Kalifornien, hade aldrig kunnat förvänta sig att någon skulle komma och be om hjälp genom att knacka på dörren.

via CBS Los Angeles/Youtube

Advertisement
CBS Los Angeles/Youtube

CBS Los Angeles/Youtube

En desperat mamma knackade och ringde på brandstationens dörrklocka. Kapten Daryll Milliot, som då var i tjänst, gick för att öppna dörren och hittade en kvinna med en nyfödd liten flicka i sina armar. Kvinnan sa bara: "Jag måste ge dig min bebis". Det var första gången som han hamnat i en sådan situation med en mamma som sökte hjälp och ett barn som letade efter ett hem. Det var ett annorlunda åtagande men brandchefen - tillsammans med Michael de Leon, Tyler Green och Shawn Stacy - tog genast saken i egna händer.

Advertisement
CBS Los Angeles/Youtube

CBS Los Angeles/Youtube

Dessa män gjorde sitt bästa för att trösta den lilla flickan som heter Naomi och väntade på att socialarbetarna skulle komma dit. Även om allt gick mycket fort och de tillbringade mycket lite tid med barnet, anser de sig fortfarande vara "inofficiella morbröder". Strax efter det att socialtjänsten omhändertagit flickan adopterades Naomi av Krysten och Kurt Snyder. Paret var på väg att adoptera ett 1 år gammalt barn, men så snart de fick höra talas om lilla Naomi insåg de att de var tvungna att ta hand om henne.

CBS Los Angeles/Youtube

CBS Los Angeles/Youtube

Så de rusade för att köpa allt det som den lilla flickan behövde och glömde aldrig bort brandmännen som, om än för en kort tid, tagit hand om henne. På dagen för adoptionsceremonin uppmanade de faktiskt de "inofficiella morbröderna" att dela den nybildade familjens glädje. För Michael Leon, en av brandmännen som var närvarande den dagen då flickans mamma knackade på, säger att det var en av de mest spännande dagarna i hans karriär. Att få se henne igen gjorde dem otroligt glada och personalen på brandstationen kunde inte ha varit lyckligare över att lilla Naomi hade hittat en familj som älskade henne och tog hand om henne.

Enligt Naomis mamma var kvinnan som knackade på brandstationen den dagen extremt modig. Eftersom hon var medveten om att hon inte kunde ta hand om den lilla flickan såg hon till att garantera henne en bättre framtid.

Advertisement