En lärare blir utsparkad från skolan för att hon visat en bild på sig själv och sin kvinnliga partner för sina elever

av sofia

03 Mars 2021

En lärare blir utsparkad från skolan för att hon visat en bild på sig själv och sin kvinnliga partner för sina elever
Advertisement

Många av oss som har gått i skolan har outplånliga minnen från de dagar vi tillbringade i klassrummet, omgivna av våra klasskamrater, våra lärare och våra framtida vänner. Åren vi tillbringade i klassrummet kanske ofta har varit svåra, men har även gett oss många viktiga lärdomar!

Många människor har till exempel underbara minnen från en del av sina lärare. De är inte bara människor som arbetar i skolan och förmedlar kunskap till sina elever utan också människor som har sina egna passioner, ett privatliv, känslor, styrkor och svagheter, aspekter som inte alla ser positivt på...

via American Web Media

Advertisement
CBS DFW/YouTube

CBS DFW/YouTube

Stacey Baileys berättelse är otrolig. Hon arbetade som lärare på en amerikansk skola och blev attackerad först av föräldrarna till sina elever, sedan av skolrådet och personalen, för att i klassen ha visat ett helt vanligt foto där hon förklarade för sina elever att kvinnan som poserade vid hennes sida var hennes partner Julie Vazquez som hon hade tänkt gifta sig med.

En helt ofarlig detalj, men som rapporterades till elevernas föräldrar och beskrevs som en "hjärntvätt" för att övertyga barnen om genusvetenskap. Skolpersonalen fick klagomål från många föräldrar och bestämde sig för att stänga av Stacey från skolan där hon undervisade under en period. Detta val fick många konsekvenser, negativa för skolan och positiva för Stacey och Julie...

Advertisement
CBS DFW/YouTube

CBS DFW/YouTube

En avstängning som ledde till en administrativ ledighet på 8 månader som sedan slutade med rättegång. En rättegång som Stacey Bailey vann och domaren beslutade till och med att den skolan där kvinnan hade arbetat som lärare skulle lägga till kurser relaterade till HBTQ-frågor och att de även borde överväga att skapa "skyddsnät" för alla andra HBTQ-lärare för att förhindra att den här typen av saker sker igen.

Bra jobbat Stacey, du stod upp för dig själv och lät inte fördomarna vinna över din passion varken på jobbet eller i ditt privatliv, och du fick tillslut din välförtjänta rättvisa!

Advertisement