En 17-årig elev blir hemskickad för att hennes klänning "gör läraren obekväm"

av sofia

01 Mars 2021

En 17-årig elev blir hemskickad för att hennes klänning "gör läraren obekväm"
Advertisement

När det gäller skolan är varje elev skyldig att respektera reglerna och anpassa sig till deras standard. Det handlar om att lära sig disciplin och respektera reglerna, utan överdrifter. En 17-årig elev vid namn Karis blev hemskickad efter det att hennes lärare påpekat att klänningen hon hade på sig kunde göra andra elever eller lärare obekväma, särskilt hennes assistent. Problemet var alltså att flickans klänning på något sätt kunde "distrahera" manliga elever och lärare. Flickans pappa, Christopher, blev rasade när han såg sin dotter komma hem.

via Mirror

Advertisement
Facebook / Breakfast Television Toronto

Facebook / Breakfast Television Toronto

Karis gav sin pappa tillstånd att dela bilden av hennes outfit och göra historien känd. Tjejen hade kommit till skolan i en "olämplig" klänning enligt hennes kvinnliga lärare - en klänning som gjorde både henne och hennes assistent, en ung man, obekväma. Klänningen bestod som det framgår på bilden, av en långärmad, vit tröja med hög hals, delvis täckt av en svart klänning, som åtminstone var knälång. Vad var det för fel med det? Kanske att klänningen med spetskanter påminde om underkläder? Vad det än var verkade det vara tillräckligt för att hindra Karis från att vara kvar i klassrummet och följa lektionen. Den unga kvinnan kom hem gråtandes, förödmjukad och plötsligt osäker på vad hon ansåg vara en enkel klänning som hon kände sig bekväm i.

Advertisement
Facebook / Christopher Wilson

Facebook / Christopher Wilson

Tjejen kände sig bekväm i den klänningen men tydligen inte lärarna, som ansåg att det var lämpligt att be henne lämna klassrummet. I denna fråga är den allmänna opinionen starkt delad mellan dem som håller med skolan och dess regler och de som istället inte tycker att det var något fel med den klänningen. Visst är det rätt att respektera en klädkod som är anpassad efter den miljö du befinner dig i - du kanske till exempel inte bör ta examen i shorts och tofflor - men i avsaknad av obligatorisk uniform blir det allt svårare att fastställa vad som är acceptabelt och inte. Dagen efter händelsen tog Karis klasskamrater hennes försvar, medan hennes pappa som var rasande kommenterade händelsen live på facebook.

Vad tycker du? Var det rätt att läraren bad tjejen gå ut från klassrummet eller tog det hela en absurd vändning? Låt oss få veta din åsikt i kommentarerna!

Advertisement