Två tonåringar smutsar ned polisens skåpbilar och som straff får de göra rent dem med enbart en tandborste

av sofia

07 Mars 2021

Två tonåringar smutsar ned polisens skåpbilar och som straff får de göra rent dem med enbart en tandborste
Advertisement

När det gäller barnuppfostran kan man skriva en hel bok i ämnet och diskutera vilka som är de bästa metoderna för att lära någon respekt och gott uppförande redan från tidig ålder. Ingen förälder vill att deras barn ska bli en kriminell och av just denna anledning gör de allt för att ge dem riktlinjer att följa, särskilt under tonårstiden som kanske är den mest traumatiska. Det ideala straffet när ett barn beter sig respektlöst? Det existerar förmodligen inte och vi vill inte ens gå in på effektiviteten av straffen i den här artikeln. Det enda som tål att understrykas är att det ibland är bättre att vara lite mer bestämd i sitt agerande.

Polisen i Peterlee, i Sunderland (Storbritannien), organiserade ett mycket pedagogiskt straff för de två pojkarna som hade roat sig med att täcka några av deras skåpbilar med lera.

via Facebook / Peterlee Police

Advertisement
Facebook / Peterlee Police

Facebook / Peterlee Police

Två 16-åringar bestämde sig för att roa sig genom att sätta på sig rånarluva och kasta lera på lokala polisbilar mitt i natten. Övertygade om att de inte blev filmade funderade de två tonåringarna inte ens över konsekvenserna för sitt agerande. Polisen lyckades dock snart identifiera dem och bad dem komma ner till polisstationen. Inför en sådan bravad ville polisen i Peterlee agera på ett konkret sätt för att försöka stoppa de två pojkarnas respektlösa beteende. För att få dem att förstå hur allvarliga deras handlingar var, beslutade polisen att låta dem rengöra alla skåpbilar de hade smutsat ned med endast en tandborste. De två pojkarna spenderade en hel eftermiddag med att städa upp efter sig.

Advertisement
Unsplash / Not the actual photo

Unsplash / Not the actual photo

Polisinspektör Emma Kay underströk hur farligt det är att kasta föremål av något slag mot ett fordon i rörelse och argumenterar med viss tillförsikt att de två tonåringarna kommer att få en chans att reflektera över sina handlingar medan de försöker få bort all lera från bilarna med hjälp av en enkel tandborste. Föräldrarna till dessa två pojkar godkände omedelbart det straff som den lokala polisen hade organiserat för deras barn och bidrog bland annat till inköpet av tandborstarna.

Naturligtvis hyllades detta exemplariska straff av hela grannskapet, så pass mycket att en person till och med föreslog att man borde använda denna typ av åtgärder även i andra liknande situationer. Tänk bara på dem som kastar sina sopor på marken eller inte verkar förstå innebörden av källsortering, varför inte använda pedagogiska "straff" även i dessa fall? Några veckors sopplockning skulle kunna vara en effektiv lösning eller vad tycker du?

Advertisement