Rektorn klipper håret på en elev som skämdes och var rädd för att bli retad för sitt utseende

av sofia

01 Mars 2021

Rektorn klipper håret på en elev som skämdes och var rädd för att bli retad för sitt utseende
Advertisement

För dig som läser detta och är förälder, vet du mycket väl att tonåren är en av de svåraste perioderna att hantera under ett barns uppväxt. Man är inte längre ett barn, men man är inte heller vuxen och detta innebär att man tvingas hantera ett flertal förändringar både fysiskt och mentalt. Allt från förändringar i rösten till de som sker i kroppen, hormonella förändringar och en oro över ett utseende som inte längre verkar vara vårt eget. Tänk dig att bli tonåring igen och hata din frisyr - vad skulle du göra?

via WISTV

Advertisement
Jason Smith/Facebook

Jason Smith/Facebook

Om du inte längre står ut med ditt utseende, särskilt under tonårstiden, kan många situationer bli obehagliga, speciellt i den miljö där du tillbringar mest tid, nämligen skolan. På Stonybrook Intermediate and Middle School i Warren Township, Indiana, kallades en elev till rektorn, Jason Smith, för att försöka ta reda på vad hans problem var eftersom pojken vägrade ta av sig sin keps...

Så, efter att ha ställt några frågor till eleven, lyckades Jason få en förklaring, som rörde honom djupt: "Jag satte mig ned med honom och frågade honom vad som hade hänt, och han svarade att han just hade klippt håret, men att han inte tyckte om hur det såg ut och att något var konstigt vid hårfästet... "

Advertisement

This morning a student refused to take off his hat and go to class so he was sent to the principals office. Instead of...

Pubblicato da Lewis Speaks Sr. su Giovedì 18 febbraio 2021

Jason Smith valde att inte straffa honom eller skicka tillbaka honom till lektionen utan keps eftersom rektorn förstod mycket väl hur pojken kände så han försökte istället hjälpa till så gott han kunde: "Jag har klippt hår större delen av mitt liv. Jag spelade basket på college och klippte mina lagkamraters hår före match och klippte min sons hår i 17 år, så jag hade professionella saxar och rakapparater hemma. Jag sa till honom att jag skulle gå hem och hämta min sax och klippa håret som han ville ha det. Går du tillbaka till lektionen under tiden? Frågade jag och han svarade: "Ja, det gör jag!"

Det slutade med att Jason Smith fixade pojkens hår inne på sitt kontor och försökte förstå orsakerna bakom beteendet och undvika onödiga föreläsningar eller straff. Den snälla rektorn vet mycket väl att tonåren verkligen är en mycket speciell period i ett barns liv och att prata med honom och försöka hitta en lösning var definitivt den mest... mänskliga lösningen!

Advertisement