Vid 104-års ålder tog han sin doktorsexamen och löste en omöjlig ekvation: "Det är aldrig för sent" - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vid 104-års ålder tog han sin doktorsexamen…
En okänd människa erbjuder sin hjälp till en kvinna som tvingas rusa till sjukhus för att rädda sin son, men som fastnat i trafiken 15 kvinnor som slutat färga sitt gråa hår för att stolt visa upp sin naturliga hårfärg

Vid 104-års ålder tog han sin doktorsexamen och löste en omöjlig ekvation: "Det är aldrig för sent"

28 Februari 2021 • Av sofia
588
Advertisement

Det är aldrig för sent att förverkliga dina drömmar, det viktiga är att ha en god dos av beslutsamhet. Även om det ibland verkar omöjligt måste vi tro på våra förmågor och ha hopp för framtiden och förr eller senare kommer resultaten att komma! Lucio Chiquito Caicedo, en man som redan hunnit bli över 100 år gammal från Colombia, vet detta mycket väl. Vid 104-års ålder tog Lucio äntligen sin doktorsexamen och uppnådde ett mycket viktigt mål i livet. Det tog honom 30 år att slutföra sina studier av många orsaker. En av dessa var det faktum att hans avhandling krävde att han löste en mycket komplicerad 200 år gammal ekvation som ingen tidigare lyckats lösa.

image: Twitter

Lucio har äntligen tagit sin doktorsexamen vid University of Manchester och han kunde inte vara lyckligare. Det tog honom lång tid, men han visste att det skulle vara värt det. Det centrala temat för hans doktorsexamen var hur man avgör den maximala mängden vatten som på ett hållbart sätt kan dras ut från en flod, i energisyfte eller av andra skäl. Det tog honom nästan 30 år att slutföra sin forskning eftersom han var tvungen att hitta lösningen på en "omöjlig" ekvation som var tvåhundra år gammal.

image: Twitter

Trots att Lucio redan hade en examen som civilingenjör och en magisterexamen i vetenskap och teknik var ämnet för hans forskning mycket utmanande och han visste att det inte skulle vara lätt att lyckas. Dessutom vet vi att livet är fullt av överraskningar och att tiden inte alltid tillåter oss att ägna oss uteslutande åt studier och forskning. När coronaviruspandemin bröt ut kunde Lucio dock ta tillfället i akt att spendera mer tid hemma och fundera över sin doktorsavhandling.

Advertisement

När han äntligen bestämde sig för att lämna in sin avhandling med resultaten var han inte tvungen att vänta särskilt länge på universitetets godkännande. Efter det lyckades han få sin doktorsexamen som bevisade att hans höga ålder absolut inte var något hinder för att uppnå detta mål.

Lucio hävdar dock att hans kvalifikationer inte är hans största framgång i livet: "Det är familjen som har varit det viktigaste i mitt liv!"

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack