Hon ammade sin dotter tills hon var 9 år och berättar att de "har ett mycket starkt känslomässigt band" - TittaPaVideon.se
x
Hon ammade sin dotter tills hon var…
15 kvinnor som beslutat att sminka sig innan förlossningen för att koppla av och känna sig mer självsäkra

Hon ammade sin dotter tills hon var 9 år och berättar att de "har ett mycket starkt känslomässigt band"

18 Februari 2021 • Av sofia
10.279
Advertisement

Att amma sitt barn fram till nio års ålder? Vi försäkrar dig om att det inte bara är möjligt, men i dag kommer vi till och med att berätta historien om en mamma som medgav att hon ammade sin yngsta dotter tills hon själv sa att hon inte längre behövde det. Sharon Spink, en 50-årig kvinna från North Yorkshire, är en lycklig mamma till fyra barn varav den yngsta dottern Charlotte valde att dricka bröstmjölk från sin mamma tills dess att hon var nio år gammal...

via: The Sun UK

Genom att berätta sin historia hoppas Sharon kunna krossa de fördomar som är kopplade till amning. Det finns ingen åldersgräns när det hur länge man bör amma och detta är en fördom som den brittiska kvinnan har varit tvungen attkämpa mot under väldigt lång tid. Kvinnan säger att hon även hade försökt amma sina andra tre barn, Kim, Sarah och Isabel när de blev större, men utan framgång.

image: Pixabay

Men när Charlotte föddes förändrades allt eftersom flickan var det första barnet som valde att sluta amma i sin egen takt: "När jag fick Charlotte hade jag bestämt mig för att låta avvänjningen ske på naturlig väg. Det känns mer rätt att låta barnet styra över när det vill sluta snarare än att tvinga det. Hon valde att sluta amma av sig själv tidigare i år. Det var en gradvis process och det var hennes eget val."

Advertisement

Sharon fortätter: "Hon har inte gjort det på ungefär två månader nu. Hon sa till mig att hon skulle sluta när hon blev 10, vilket kommer att vara i april nästa år, men det verkar ha kommit till ett naturligt slut långt innan även om jag skulle ha tillåtit henne att fortsätta så länge hon skulle ha velat [...] Det var så här jag trodde att det skulle ta slut."

Kvinnan säger också att Charlottes amning fortsatte långt efter två års ålder (vilket är den ålder som Världshälsoorganisationen uppmanar kvinnor till att amma sina barn, gärna längre) med tanke på att hennes dotter hade beslutat av fri vilja att fortsätta tills dess att hon själv skulle ha känt ett behov av att sluta.

Sharon berättar även att hon inte bara ammade sin yngsta dotter offentligt tills hon var 4-5 år (på senare år var det något hon bara gjorde i hemmet, privat), utan att hela denna "naturliga" process hjälpte till att stärka bandet mellan mor och dotter, som nu starkare än någonsin: "Vi har ett sådant starkt band och jag är övertygad om att det beror på att vi ammat så länge. Det har förstärkt vårt band och jag tror inte att det kommer att förändras nu när amningen har slutat. Jag tror att det har fört oss närmare varandra!"

Många kvinnor har stöttat Sharon och Charlotte i deras val utan någon form av fördomar, medan andra inte har varit överens med henne. Vad tycker du?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack