Han räddar en gatuförsäljare från kylan genom att köpa all hennes mat och donera den till stadens hemlösa - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Han räddar en gatuförsäljare från…
Brudgummens älskarinna dyker upp på bröllopsceremonin iklädd en vit klänning och en ring på fingret

Han räddar en gatuförsäljare från kylan genom att köpa all hennes mat och donera den till stadens hemlösa

Av sofia
730
Advertisement

De som tvingas arbeta utomhus måste varje dag hantera ett betydande problem, nämligen vädret. Tänk till exempel på gatuförsäljare: dessa människor måste vara villiga att arbeta vare sig det är regn, sol, vind, kyla eller värme om de vill tjäna lite pengar. I vissa städer såsom exempelvis Chicago är vind och kyla dock så starka att man konstant riskerar att bli förkyld, eller till och med värre.

Av denna anledning stannade Robert Magiet, en restaurangägare i Chicago, omedelbart när han såg en kvinna ute i kylan som sålde mat på gatan mitt i vintern, trots den kalla temperaturen. Mannen bestämde sig för att ge henne ett erbjudande som hon inte kunde tacka nej till!

När Robert såg denna frusna kvinna, med flera  lager kläder på sig som sålde gatumat på hörnet av en gata i staden, kunde han inte låta bli att stanna. Trots att kvinnan hade en varm jacka, en mössa och munskydd stod det tydligt att hon led av vinden och kylan på en sådan kall dag. Robert erbjöd sig därför att köpa all hennes mat så att hon kunde gå hem och värma sig utan att behöva vara rädd för att förlora sin inkomst den dagen.

Förutom att köpa all mat erbjöd sig Robert också att ge henne generöst med dricks. Ett sådant lockande erbjudande kunde kvinnan inte tacka nej till och nu kunde hon äntligen åka hem och slippa stå ute i kylan. Hon slutade inte tacka Robert ett ögonblick eftersom han hade gett henne en sådan vacker gåva!

Efter att ha gjort denna goda gärning stod  Robert plötsligt där med dussintals färska tamales som han bestämde sig för att donera till behövande familjer och hemlösa i området.

Advertisement

Nästa dag bestämde han sig för att fortsätta med detta projekt och frågade på sin Facebooksida om någon kände till andra gatuförsäljare i staden "som behövde räddas från kylan". Mannen drog även in andra kollegor inom restaurangbranschen i sitt välgörenhetsprojekt. Robert vet vad det innebär att driva ett företag mitt i en kris som kännetecknas av en global pandemi och på sitt eget sätt försöker han hjälpa dem som har haft mindre tur än han.

Några dagar senare lyckades han utföra samma goda gärning tillsammans med tre andra lokala gatuförsäljare och fortsatte att donera den inköpta maten till stadens hemlösa. Därefter ringde han några av sina vänner som också har restaurang, inklusive ägaren till en pizzeria, och bad honom ställa upp en gång i veckan: "Du vet hur mycket barn älskar pizza" sa Robert och övertygade honom om att donera gratis pizzor till behövande familjer i grannskapet.

För Robert är det normalt att hjälpa människor som behöver mat och som restaurangägare är han glad över att kunna bidra till någon annans lycka. En applåd för den här mannens initiativ som mentalt, ekonomiskt och fysiskt hjälper några av dem som känner sig mest utsatta i denna period av kris och oro.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack