En kock beslutar att donera den mat som hans kunder inte ätit upp till lokala djurskyddshem - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En kock beslutar att donera den mat…
Den här mannen har arbetat på samma skola sedan 30 år tillbaka, först som vaktmästare, nu är han rektor Hon vinner en bil på företagets lotteri, men beslutar att ge bort den till sin kollega som behöver den mer

En kock beslutar att donera den mat som hans kunder inte ätit upp till lokala djurskyddshem

10 Februari 2021 • Av sofia
825
Advertisement

Det finns många djur som inte har ett tak att sova under, tillräckligt med mat och vatten och en kärleksfull familj som tar hand om dem varje dag. Vi pratar om herrelösa djur och om vi alla slösade mindre mat skulle vi säkert göra dessa djur mycket glada. Den 28-åriga kocken Jamal Al Breiki som bor och arbetar i Abu Dhabi och är en djurälskare fick en lysande idé.

Jamal bor tillsammans med fyra adopterade hundar och arbetar som kock på en restaurang, så han vet mycket väl hur mycket mat som kastas och av den anledningen lanserade han ett mycket vackert initiativ som heter The Doggy Bag Initiative, som andra hotell och restauranger i den arabiska staden gradvis har anslutit sig till.

Detta mycket intressanta initiativ stöder hundarna och katterna på de lokala skyddshemmen genom att noggrant dela upp matresterna från lyxhotellen och restaurangerna i staden som följer Jamals initiativ. Ungefär en tredjedel av matresterna sorteras i mat som är lämplig för hundar eller katter. Den arabiska kockens personal lägger åt sidan kött, kyckling, fisk och grönsaker och undviker mat med för många kryddor, såser, ost och sötsaker av alla slag.

Advertisement

Jamal säger: "Min affärspartner och jag samlar in mat, skär upp den och levererar den direkt till skyddshemmet. Vi måste se till att maten inte innehåller ben, såser eller andra ingredienser som kan vara skadliga för djuren."

Den här stjärnkockens initiativ har varit till inspiration för andra och nu har många hotell och restauranger i Abu Dhabi valt att göra samma sak och de lokala djurskyddshemmen är mycket tacksamma över detta!

Den 28-åriga kocken förklarar att detta initiativ inte bara skapar nytt hopp och glädje för alla dessa hundar och katter som väntar på att en familj ska adoptera dem, utan betonar återigen vikten av mat och att inte slösa: "Det är viktigt att hålla dem friska och i gott skick, men ibland blir hundar deprimerade och vill inte äta maten de får. De är mer benägna att njuta av att äta kött. Detta hjälper dem att behålla sin styrka så att deras hälsa inte försämras medan de befinner sig på djurskyddshemmet."

Vi hoppas att detta vackra initiativ kommer att sträcka sig utanför Abu Dhabis gränser och bli en trend över hela världen och under tiden säger vi... bra jobbat Jamal!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack