8 skäl till varför många föräldrar inte vill att barnen spenderar för mycket tid med sina mor och farföräldrar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
8 skäl till varför många föräldrar…
En begåvad frisör visar hur befriande det kan vara att klippa håret drastiskt Varje dag väntar hon på sin storebror som kommer från skolan: så fort han kliver av bussen springer de in i varandras famn

8 skäl till varför många föräldrar inte vill att barnen spenderar för mycket tid med sina mor och farföräldrar

Av Titti Carlberg
1.495
Advertisement

När ett barn föds i en familj som består av en relativt ung mor och far, ofta för att komma och ge en hand, både psykologiskt och konkret, är mormödrarna. Deras upplevelse av livet och av att ha varit mamma i många år, är mycket värdefullt för en ung och nybliven mor som kanske är för oerfaren i att uppfostra den lilla på bästa sätt. Tyvärr så kan det hända att mormors hjälp, även om den kommer från ett gott hjärta, är för överväldigande för barnets mamma.

image: Pxhere

Detta kan generera en slags konflikt mellan barnets mor och svärmor som ofta kan vara obotlig och svår att hantera. Här är några tips för att övervinna detta dödläge.

Låt inte dina barn bli för bortskämda av sin mormor: när ett barn är ensam hemma med sin mormor, blir det vanligtvis bortskämt; om barnet är van att göra lite lätt hushållsarbete med sina föräldrar, i deras frånvaro blir barnet lat och "utnyttjar" sin mormors tillgivenhet som befriar det från allt ansvar.

Sätt gränser för ditt familjeliv: när en mormor tar hand om sitt barnbarn under dagen kan det hända att hon bryr sig lite för mycket om organisationen av ditt privata liv. Låt inte detta hända, det är alltid tillrådligt att sätta integritetsgränser direkt från början.

Övertyga mormor att inte använda föråldrade uppfostringsmetoder: farmor växte upp under andra historiska perioder, mycket tuffare, av denna anledning är de fortfarande mycket knutna till gamla sätt att ta hand om ett barn som i nutid är ett skrattretande och tveksamt sätt. Samhället och världen förändras, men äldre personer har ofta svårt att inse det.

Att övertyga med din föräldramodell: av den anledningen är det mycket viktigt att du som förälder kan införa din metod utan att överväldiga farmors synpunkter och åsikter, men att övertyga henne om att många sätt inte bara är föråldrade utan också att rekommenderas.

Låt dem inte bli bortskämda vid matbordet: ett infall eller en tår från barnbarnet räcker och mormor är alltid redo att behaga barnet, även när det gäller att äta. För mycket godis, bakverk eller bearbetade livsmedel kan göra ditt barn överviktigt.

 

 

Låt inte mormor vara för överbeskyddande: ofta när mormor ska ta hand om sitt barnbarn känner hon ett stort ansvar på sina axlar; av denna anledning tenderar hon ofta och villigt att skydda det mot alla yttre faror; inte för mycket tv, få och korta promenader (för att det kan fly eller släppa handen som håller i han) och så vidare. Att växa upp på detta sätt kan generera problem med social interaktion längre fram.

Värdesätt ditt barn mer än ditt jobb: vi vet att ditt barn tillbringar mer tid med farmor än med dig för att du arbetar heltid; men gör inte det här misstaget; ofta barn som växer upp på det sättet, långt från mamma och pappa, tenderar att i framtiden hata arbete och börjar att leva ett upproriskt och nyckfullt ungdomsliv.

Låt ingen ta din auktoritet ifrån dig: en av konsekvenserna av denna attityd är att dina barn kommer att lära sig med tiden att följa sin mormors anvisningar mer än dina; faktiskt gör mor och farföräldrarna ingenting annat än att tillfredställa ditt barns kortvariga önskningar och nycker, medan du alltid är borta på jobb, och när du återvänder hem är du ofta lite för sträng mot den lille.

Några enkla och praktiska råd för att försöka undvika diskussioner och friktioner i hemmet, och att inte försvåra rapporten mellan mor och farföräldrar med barnets föräldrar.

Tags: FamiljPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack