"Min dotter är egoistisk!": en kvinna vill inte avslöja för sin mamma vilken av de två barnbarnen som är biologiskt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
"Min dotter är egoistisk!": en kvinna…
Ensamstående mamma med 2 barn har nästan 10 km att gå till jobbet varje dag: polisen ger henne en skåpbil Om dina fingrar blir bleka när de är kalla kan du ha Raynauds syndrom

"Min dotter är egoistisk!": en kvinna vill inte avslöja för sin mamma vilken av de två barnbarnen som är biologiskt

13 Januari 2021 • Av Titti Carlberg
1.536
Advertisement

När en mor har mer än ett barn, oavsett vilken av de två eller tre som är det biologiska och vilken inte, är moderns instinkt och den kärlek som en mamma kan anförtro sina barn utöver rent vetenskapliga och naturliga band. I slutändan spelar det ingen roll om ett barn föddes från ens livmoder eller inte, även om det inte är biologiskt så vet vi att vi är exemplariska mödrar. Tyvärr kolliderar det moderna moderskapsbegreppen ofta med gamla traditioner och förutfattade meningar. Av denna anledning frågade en anonym mamma råd från Reddit om hur hon skulle hantera sin mammas behandling av sina barnbarn.

image: Pixabay

De här är orden från den anonyma kvinnan, som berättar om sin upplevelse på Reddit, och ber om råd om hur man hanterar sin moders, mormor till barnen, som är angelägen att få veta vilken av de två är den "biologiska": "jag har 2 barn, Clark och Kent ( inte deras riktiga namn) och även om de har samma far, är bara en av dem biologiskt min son. De föddes inom 6 månader från varandra. Pojkarna är för närvarande 6 år och av olika skäl har jag full vårdnad om dem båda. Jag har inte pratat med någon i min familj på flera år och jag kontaktade dem år 2019. Jag förklarade för dem hur allt detta hände, men i min förklaring talade jag aldrig om för dem vem av pojkarna som är min biologiska son.

Eftersom mitt ex hade en annan tjej och hon liknade mig så mycket att pojkarna kan passera för tvillingar. Samma hårfärg, blå ögon, ljus och fräknig hud. Min bror skojar och säger att de ser ut som två små Supermen. De personer som känner dem hänvisar till dem som tvillingar eftersom de, förutom några små skillnader, är identiska. Uppriktigt sagt, om de hade varit i en liknande ålder och jag hade haft den fulla vårdnaden från det ögonblick de föddes, tror jag att de skulle ha förvirrat mig.

Strax före Clarks födelsedag förra året frågade min mamma om hon fick se födelsebeviset. Jag frågade henne varför och hon saatt hon ville veta exakta klockslaget han föddes, så jag sa det till henne. Hon frågade om hon ändå kunde få se på certifikatet och jag undrade varför, hon ville bara kolla svarade hon. Jag sa att jag är hans mamma så jag vet vilken tid han är född. Sedan bad hon om samma sak när det gällde Kent och vi hade samma konversation. Så småningom så medgav hon att hon bara ville se den biologiska mammans namn på varje certifikat men jag förklarade för henne att det inte fungerar så.

Detta ledde till en diskussion där min ståndpunkt var att jag är deras mor, och den biologiska länken var irrelevant. Mamma svarade då att om biologi är irrelevant så är det inte en så stor grej att tala om för henne vem av dem som är biologiskt min. Jag sa att om hon är så knuten till biologin så är det helt klart en stor sak för henne och jag vill inte att det ska vara en stor sak alls, speciellt för att killarna inget vet.

Min mamma sa att jag är självisk,narcisstisk och har totalt fel. Hon tycker att om biologin inte är ett problem, skulle jag inte ha något problem att berätta för henne vem av dem som är min biologiska son, och att anklage henne för potentiell favorisering eller något liknande med hennes barnbarn är en orättvis dom utan resonemang.

Min partner håller med om att jag inte borde berätta för någon åtminstone tills mina barn har bestämt sig själva om de vill att andra ska veta, men hela min familj håller med mamma om att jag är orimligt självisk och att mina handlingar nu är mer benägna att orsaka problem än min mammas potentiella handlingar. Har jag fel?"

I en känslig situation som denna, på vilken sida skulle du stå på, på pojkarnas mammas sida eller på pojkarnas mormors sida? 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack