En äldre man tjänar 3 miljoner dollar som snickare och tillåter 33 unga människor att gå på college - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En äldre man tjänar 3 miljoner dollar…
Två tvillingsystrar föder barn på sin 33-års dag med bara några minuters avstånd En kille går ned på knä och ber att företaget där han lämnat sitt cv ska välja just honom

En äldre man tjänar 3 miljoner dollar som snickare och tillåter 33 unga människor att gå på college

Av sofia
510
Advertisement

Att spara pengar hela livet och besluta sig för att donera allt till dem som behöver det som mest. En handling av extrem generositet och osjälviskhet som beskriver Dale Schroeders liv, en man från Iowa som arbetade som snickare för samma företag i 67 år, levde ett enkelt liv men såg till att allt hans sparande inte var förgäves utan att det donerades till behövande människor som i detta fall var 33 unga människor som han inte kände som fick chansen att studera på college.

via: CBS News
image: YouTube/KCCI

Dales förmögenhet landade på nästan 3 miljoner dollar och strax innan han dog år 2005 gick den äldre mannen till sin advokat och begärde specifikt att alla hans besparingar skulle gå till studenter i staten Iowa som behövde ekonomiskt stöd för sin utbildning.

Tack vare hans sist önskning tillät Dale 33 ungdomar att studera på de bästa högskolorna i staten och de är alla evigt tacksamma för en chans som de kanske aldrig skulle ha fått utan honom.

image: YouTube/KCCI

En av de studenter som fick förmånen att kunna dra nytta av Dales välgörenhet, Kira Conrad berättade i en intervju att hon är evigt tacksam gentemot denna okända välgörare: "Jag växte upp med en ensamstående förälder och hade tre äldre systrar, så att betala för fyra av oss var aldrig ett alternativ. Det fick mig att känna mig hjälplös och att jag hade ett mål men att jag inte kunde nå det på grund av min ekonomiska situation."

Advertisement
image: YouTube/KCCI

De 33 ungdomarna som lyckades gå på college tack vare Dales altruism samlades alla runt ett bord i juli 2020 för att fira minnet av denna vänliga man som aldrig ville ha något i gengäld och som under hela sitt liv arbetade som en enkel snickare för att möjliggöra en bättre framtid för de kommande generationerna.

Bra jobbat Dale!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack