En man adopterar en flicka som levt instängd i sin mammas rum under 6 år och ger henne ett nytt liv - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En man adopterar en flicka som levt…
Det är något som inte stämmer med fostret, men de vägrar abort, 2 år senare är de lyckligare än någonsin En lärare utan uppkoppling tar sig varje dag till ett café för att undervisa sina elever på distans

En man adopterar en flicka som levt instängd i sin mammas rum under 6 år och ger henne ett nytt liv

Av sofia
1.470
Advertisement

Det finns berättelser som har förmågan att sätta ett djupt spår inte bara hos dem som upplever dem utan också hos dem som får höra dem. Det kanske rör sig om "extrema" fall och otroliga händelser, som just därför är särskilt exemplariska på grund av de viktiga budskap de förmedlar.

Det vi ska berätta idag är historien om en liten flicka som under de första sex åren av sitt liv hölls instängd av sin mamma i huset, långt borta från allt och alla, instängd i ett litet rum under dåliga hygieniska förhållanden. Att läsa en sådan sak i sig är störande och bådar inte gott, men lyckligtvis var ödet för detta stackars lilla barn avsett att förändras till det bättre och snart skulle en total förändring ske som blev som en pånyttfödelse för henne.

Året var 2005 då Danielle Lierow (även kallad Dani) hittades av polisen som bröt sig in i mammans hus efter att en granne sett henne upprepade gånger titta ut genom ett fönster och rapporterat situationen. Hon levde under extremt dåliga förhållanden. Det lilla rummet där hennes mamma höll henne fången var mycket rörigt och smutsigt med enbart några få saker samt en gammal madrass att sova på.

Dani kunde varken läsa eller skriva och vägrade att äta. Hon vägde dryga 20 kg och kunde knappt gå. Poliserna som befriade henne har kallat hennes fall "det värsta fallet i sitt slag", och det är inte svårt att tro. Det mest oroande var att hennes mamma, Michelle Crockett, en änka som självklart arresterades och dömdes, verkade inte ens inse vad hon hade gjort mot sitt barn på grund av uppenbara psykiska problem.

Livet lär oss dock ofta att ödet alltid kan bjuda på något positivt för oss även i de värsta och mörkaste situationerna. Faktum är att det kunde ha slutat mycket illa för Dani även efter det att hon befriades, men lyckligtvis på sin väg träffade hon ett par med ett enormt hjärta, som gav henne all den kärlek hon behövde och som hon aldrig hade fått.

Efter en lång sjukhusvistelse och terapi för att ge lilla Dani sin styrka åter fann läkarna och psykiatrikerna att hon saknade stimuli, men att det inte verkade finnas några psykiska problem alls. Hon hade vuxit upp som en "vilde" och få människor skulle ha gått med på att ta in ett sådant barn i sin familj.

Advertisement

Bernie och Diane Lierow tog till sig hennes situation till hjärtat och beslutade genast att Dani skulle få bo hos dem. "Allt hon behövde var att få vara med oss" för att få växa upp på ett normalt sätt och äntligen få en andra chans i livet. Trots de motsatta åsikterna från socialtjänsten själva angående adoptionen var paret mer beslutsamma än någonsin att ta hand om barnet.

Att uppfostra Dani var inte lätt för familjen Lierow. Man och hustru ansträngde sig på alla sätt för att låta henne "födas på nytt" som en normal person. Det tog år innan den stackars Dani lärde sig att göra allt det som är helt normalt för en tjej i hennes ålder, men i slutändan verkade ansträngningarna löna sig, även om det att tala för tjejen fortfarande verkade vara ett avlägset mål.

Trots vissa förbättringar var situationen mycket spänd mellan makarna, så pass mycket att de slutligen skiljde sig. Bernie, pappan, har låtit Dani bo hos honom och har bestämt sig för att inte överge henne. Ansvaret föll alltså på hans axlar och det var inte lätt för honom. Till slut bestämde mannen sig för att få hjälp från ett fosterhem, där Dani följdes varje dag, men hennes pappa var konstant närvarande.

"Det var ett mycket svårt beslut att fatta, men det var nödvändigt", kommenterade Bernie. Idag har Dani faktiskt blivit mycket bättre i sina problem. Trots att hon fortfarande inte kan tala är hon lugnare och kan interagera på ett bättre sätt med människor runt omkring sig. "Jag är säker på att det var värt det", säger hennes adoptivpappa som är säker på att han har lyckats ge sitt barn all den kärlek han hade och som hon hade saknat under sin barndom.

Vad Bernie känner för sin dotter är något som ligger bortom vanlig faderlig kärlek. Den här mannen och hans föredetta fru har gett Dani en bättre framtid, ett liv som inget barn bör hindras från att leva.

Advertisement
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack