En lärare utan uppkoppling tar sig varje dag till ett café för att undervisa sina elever på distans - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En lärare utan uppkoppling tar sig…
En man adopterar en flicka som levt instängd i sin mammas rum under 6 år och ger henne ett nytt liv En illustratör visar hur underbart det kan vara för en kvinna att leva ensam

En lärare utan uppkoppling tar sig varje dag till ett café för att undervisa sina elever på distans

Av sofia
339
Advertisement

Covid-19-epidemin har ändrat många vanor och beteenden som vi alltid har ansett som naturliga, vilket har tvingat oss att hitta nya sätt att kommunicera på och känna att vi är "nära" varandra även på avstånd. Teknik och internet är till stor hjälp för oss alla i dessa fall. Om skolorna är stängda och eleverna måste stanna hemma måste läraren kunna undervisa hemifrån, via sin dator och sin internetanslutning. Problemen uppstår när elever eller lärare inte har tillgång till denna typ av tekniskt material. Den här läraren från Tlalnepantla de Baz i Mexiko, undervisar till exempel sin klass på ett internetcafé varje dag under hela veckan.
 

Fotot togs av en person som sedan valde att publicera det på Facebook. Gradvis blev fotot viralt och nådde även andra sociala medier såsom Twitter. Det säger sig självt att alla de som känner till den här berättelsen har visat sin solidaritet och uppskattar lärarens engagemang (vi känner inte till hans identitet, men vi vet att han är en man som är mycket dedikerad till sitt yrke som lärare).

Många människor har intresserat sig för den här historien och försökt förstå hur man kan hjälpa den här läraren, kanske genom donationer. Dessutom tillfrågades även det mexikanska utbildningssekretariatet (SEP) om det var möjligt att ge läraren de väsentliga och nödvändiga medlen för att kunna utföra sitt jobb som lärare även under en pågående pandemi. Lärare är de som motiverar oss till att ständigt förbättra oss och inte bara nöja oss. Deras bästa lektioner? De som de lyckas förmedla genom att föregå med gott exempel, precis som den här läraren har visat att han kan göra.
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack