En hemlös man donerar sina sista pengar till en tjej i svårighet, hon samlar in 42.000 pund för att kunna ge honom ett hem - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En hemlös man donerar sina sista pengar…
Han är handikappad, hon inte, de gifter sig trots alla fördomar och visar att kärleken övervinner allt En äldre man dör av hjärtesorg strax efter det att hans trogna hund avlidit på grund av en sjukdom

En hemlös man donerar sina sista pengar till en tjej i svårighet, hon samlar in 42.000 pund för att kunna ge honom ett hem

Av sofia
1.248
Advertisement

Det sociala problemet med hemlösa människor är mer allvarligt och går djupare än vi tror. Många av dem som lever utan ett fast hem på gatan och utan ett bekvämt tak över sina huvuden gör det inte av eget val utan av skäl som ligger bortom deras vilja. Detta vet Dominique Harrison-Bentzen mycket väl, vars liv räddades av en hemlös man med ett stort hjärta som gav henne sina sista 3 pund för att hon skulle kunna ta en taxi hem.

via: BBC

Allt hände i Preston, när Domnique, 22 år gammal, blev kvar på gatan och inte kunde ta sig hem eftersom hon tappat bort sitt kreditkort efter en kväll ute på stan. En hemlös man vid namn Robbie befann sig i närheten och för att få in henne i en taxi som skulle köra henne hem säkert, gav han henne sina sista 3 pund. Dominique sa: "Jag insåg plötsligt att jag inte hade några pengar och en hemlös man närmade sig mig med allt han hade, 3 pund. Han insisterade på att jag skulle ta dem för att betala för en taxi och se till att jag kom hem säkert."

Dominique tog inte emot pengarna av artighet, men hon var fast besluten att nästa dag hitta den man som hade försökt hjälpa henne och samla in de pengar som behövdes för att åtminstone ge Robbie en bostad.

Dominique gjorde en mycket modig sak: "Det tog mig fyra nätter runt Preston för att hitta honom och jag började tappa hoppet om att lyckas träffa honom igen för att personligen tacka honom för hans vänlighet." Tjejen bestämde sig för att tillbringa dag och natt som en hemlös person för att förstå vad dessa människor i nöd upplever varje dag och för att försöka tigga pengar och lyckas samla in minst 500 pund för Robbie.

Till slut lyckades Dominique tillsammans med Foxton Center på Prestons Knowsley Street samla in 42 000 pund. Den hemlösa mannen Robbie valde att ta emot den summan så länge en del av den gick till välgörenhet för andra hemlösa som han.

En vacker historia om empati som Dominque kommer att komma ihåg under hela sin livstid: "Om folk kan se vad jag lyckades göra kan de kanske ta sig tid att stanna och prata med en hemlös människa och höra deras historia."

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack