Vid 90-års ålder bestämmer sig en man för att komma ut med ett inlägg på Facebook: "Nu är jag fri" - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vid 90-års ålder bestämmer sig en…
17 personer som jämfört sina foton med de på släktingar och upptäckt att de är otroligt lika En flicka ser att grannen varje dag bjuder hennes

Vid 90-års ålder bestämmer sig en man för att komma ut med ett inlägg på Facebook: "Nu är jag fri"

Av sofia
3.129
Advertisement

Människors sexuella läggning är idag garanterat mer accepterad i det samhälle vi lever i, även om det tyvärr fortfarande finns religioner och kulturer där detta ämne är absolut tabu, men även i dessa sammanhang börjar det äntligen ske positiva förändringar. Både bland kändisar och vanliga människor har det blivit mer och mer normalt att "komma ut". Det är dock ofta inte lätt att hitta sanningen under ett berg av lögner och den person som det är svårast att öppna sig med helt är den man ser varje morgon i spegeln.

via: TODAY

Huvudpersonen i denna berättelse är Kenneth Felts, en 90-åring som i juni 2020 bestämde sig för att komma ut på Facebook. Mannen bor i Usa, i delstaten Colorado. Under isoleringen på grund av coronaviruspandemin började han skriva sina memoarer. Medan han återkallade livets episoder i tankarna insåg han att han inte kunde fortsätta att dölja sin sexuella identitet, då den äldre mannen insåg att han varit homosexuell sedan 12-års ålder. Men vid den tidpunkten var han säker på att samhället och hans familj aldrig skulle ha accepterat honom.

Han har haft erfarenheter tillsammans med andra män, men i hemlighet. Under Koreakriget tillbringade han fyra år i den amerikanska marinkåren, där han träffade Philip, en person han älskade intensivt. Tyvärr fick samhället och hans religion honom att känna att det var något fel på honom, så han avslutade förhållandet och de två har inte sett varandra sedan dess.

Kenneth återvände sedan till sin hemstad, gifte sig med en kvinna år 1963 och fick en dotter. Sexton år senare skilde han sig, men hans fru har aldrig vetat om någonting. Rebecca, hans dotter som också är homosexuell, var den första han delade detta med. Det var också tack vare henne som han fann modet att komma ut.

Här är hans inlägg: ”Jag har alltid stöttat homosexuella utifrån. Äntligen kommer jag nu med min sanna identitet att kunna tala till försvar för mina likar. Jag förstod aldrig hur tunga mina bojor var förrän jag bröt dem. Nu är jag fri".

Bland de många människor som läste och delade Kenneths ord finns också en person som presenterade sig som Philips systerdotter. Kvinnan var tyvärr tvungen att meddela att hans gamla älskare hade avlidit. Ett lyckligt slut till hälften för Kenneth som inte lyckades komma i kontakt med sin förlorade kärlek, men trots detta hoppas den gamle mannen att hans gest kan hjälpa andra att göra detsamma. För det är aldrig för sent eller för tidigt att börja vara sig själv.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack