Född utan ben, 8 år gammal är hon en talang inom artistisk gymnastik och en inspiration för alla - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Född utan ben, 8 år gammal är hon…
En snickare sparar pengar hela sitt liv och tack vare hans uppoffringar kan 33 ungdomar gå på college Att inte våga lämna sin partner för någon annan, en mental låsning som är vanligare än vad man kan tro

Född utan ben, 8 år gammal är hon en talang inom artistisk gymnastik och en inspiration för alla

Av sofia
755
Advertisement

Temat "mångfald" upphör aldrig att vara relevant. I världen finns det alltid någon som, mer eller mindre frivilligt, sätter gränser för dem som har en "annorlunda fysisk förmåga". Dessa gränser är enbart mentala och kulturella, eftersom begreppet normalitet ständigt förändras. Människor med en funktionsnedsättning behöver extra uppmärksamhet, men det betyder inte att de bör nöja sig med en begränsad existens.

image: Facebook

En viktig lärdom om livet kommer från 8-åriga Paige Calendine som bor i Zanesville, Ohio. Denna lilla flicka föddes utan ben, men uppfostrades precis som alla andra flickor. Sean och Heidi, hennes föräldrar, har sedan hon föddes bestämt att hennes tillstånd inte skulle ses som en funktionsnedsättning utan som en "speciell förmåga".

image: YouTube

De anmälde henne till kurser i artistisk gymnastik när hon bara var 18 månader gammal. Tanken var att detta skulle hjälpa henne att utveckla mer styrka i överkroppen. Det visade sig med tiden att Paige var oerhört begåvad och att hon älskade denna sport.

Advertisement
image: Facebook

Flickan vann till och med första pris på Xcel Bronze i oktober 2019 och tävlade i mars 2020 på Arnold Sports Festival. Hennes tränare, Esther Weibel, följer henne dagligen med ett personligt träningsprogram. Tillsammans med henne lade hon upp en alternativ plan som passar hennes förmågor, vilket gör rutinen mer fri och skräddarsydd.

image: Facebook

Paige ägnar sig åt övningarna med engagemang och uthållighet och ser fram emot att experimentera med andra grenar också. Flickan är en symbol för mod och fungerar som en inspiration för sin omvärld.

Den enda verkliga gränsen ligger i ens fantasi. Allt handlar om valet att jaga drömmar istället för att fly från mardrömmar. Denna typ av motivation ger vingar och när du väl har dem behöver du inget annat.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack