De föds med 12-års avstånd och är båda albino - den spännande historien om två mycket unika systrar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
De föds med 12-års avstånd och är…
En 10-årig pojke kämpar mot cancer och får sin födelsedagspresent från fönstret på sjukhuset 15 gånger då katter och hundar haft så mycket kärlek i blicken att deras ägare blivit rörda på djupet

De föds med 12-års avstånd och är båda albino - den spännande historien om två mycket unika systrar

Av sofia
648
Advertisement

Albinism är ett genetiskt tillstånd som drabbar 1 på 18 000 - 20 000 människor. Det är ett tillstånd som involverar en partiell eller total brist på pigment i hud, hår och ibland till och med i ögonen. Även om siffrorna vi har nämnt kan variera mycket beroende på platsen där du är född, är det fortfarande mycket osannolikt att 2 albinos kommer att födas inom samma familj. Självklart finns det dock undantag, Asel och Kamila Kalaganov är två systrar, födda i Kazakstan med 12-års mellanrum, båda med en form av albinism som verkligen gör dem unika.

De två systrarna har ett så fascinerande utseende att det inte är förvånande att många fotografer velat fotografera dem. Deras familj kan betraktas som en typisk kazakisk familj, inom vilken det också finns en 8-årig bror vid namn Aldiyar, som dock inte är albino.

Även Asel och Kamilas ansikten, trots deras albinism, har några mycket igenkännliga kazakiska drag.

Den 38-åriga mamman till de två vackra flickorna, berättar att hon verkligen blev förvånad över detta fenomen eftersom det i Kazakstan är mycket sällsynt att se barn som är albino. Så pass sällsynt att när hennes sista dotter, Kamila, föddes, började deras släktingar misstänka att det inte var kvinnans man som var pappa till flickorna, utan en ljushyad man.
 

Advertisement

Lyckligtvis förklarade läkarna situationen och berättade att mamman och pappan till flickorna hade en genetisk uppsättning som ökade möjligheten för albinism.

Även om det är ett sällsynt tillstånd, som kan vara överraskande i Kazakstan (och säkert också i andra delar av världen), är det som är mest förvånande att många inte ens vet vad albinism är.

Advertisement

Asel är en vacker tjej som förvandlat detta tillstånd till något posititv och försöker hitta sin plats inom modevärlden. Att ha en lillasyster som har samma genetiska tillstånd "hjälper" henne på något sätt att få ännu mer internationell berömmelse. Hennes Instagramsida, som även är tillägnad hennes lillasyster, har nått 66 000 följare!

Advertisement

Liksom alla människor med albinism måste Asel och Kamila leva ett liv med tusen försiktighetsåtgärder. De får inte utsätta sig för mycket för solljus och måste ständigt smörja in sig med solskyddskräm, något som gör att de två unga systrarna föredrar mörket och natten, eftersom de inte behöver vara lika försiktiga då. Dessutom, liksom nästan alla albinos, har de två systrarna synproblem.

Advertisement

Ta en titt på deras Instagramsida för att följa dessa mycket speciella systrar!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack