Den här killen lärde sig 12 språk genom att sälja souvenirer till turister, nu studerar han för en bättre framtid - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här killen lärde sig 12 språk…
En Ett roligt bildtest - Bland dessa hästar finns det några som ser annorlunda ut, men endast ett fåtal människor lyckas hitta dem

Den här killen lärde sig 12 språk genom att sälja souvenirer till turister, nu studerar han för en bättre framtid

Av sofia
3.099
Advertisement

Livet lär oss ofta att vi aldrig bör förlora hoppet, eftersom även situationer som verkar svåra och problematiska kan förändras när som helst till det bättre på de mest oväntade sätten. Någon som vet detta mycket väl är den 14-åriga kambodjanska pojken vi nu ska prata med dig om. Han är en ung man med en mycket enkel bakgrund som tvingades arbeta för att överleva och hjälpa sin familj.

Liksom många av sina jämnåriga försöker Thaksin tjäna pengar genom att sälja souvenirer i det arkeologiska området i Angkor, som har underbara tempel. Det råder ingen brist på turister i området, men Thaksin har något som skiljer honom från alla andra barn som han, han kan nämligen tala 12 olika språk!

via: SAYS.com

Barnet är verkligen ett "fenomen" för alla de människor som har turen att få träffa honom när de besöker den kambodjanska arkeologiska platsen. När man hör honom prata undrar man hur det är möjligt att denna pojke utan ekonomiska resurser för att studera kan alla dessa språk. Svaret är enkelt men inte självklart och är en kombination av det faktum att han kommer i kontakt med turister från hela världen och hans otroliga inlärningsförmåga.

Eftersom han varje dag kommer i kontakt med så många människor av olika nationaliteter, har Thaksin, för att kunna sälja sina föremål, bestämt sig för att "anpassa sig" så gott det går och började lära sig de språk han hörde folk tala. Kinesiska, filippinska, malaysiska, thailändska, engelska, japanska, koreanska, till och med franska, tyska och spanska. I en video som skildrar honom medan han säljer och interagerar med en turist, ser man hur denna tonåring bokstavligen på ett ögonblick hoppar från ett språk till ett annat.

Advertisement

Hans "ordförråd" innehåller självklart de ord som är nödvändiga för att sälja, men också andra uttryck för att underhålla de människor han möter och det är verkligen otroligt hur snabbt han kan byta språk. Videon, som delats på nätet, var verkligen en vändning för Thaksin. På mycket kort tid blev han faktiskt berömd inte bara lokalt utan även runt om i världen.

Så pass mycket att flera organisationer, inklusive Kambodjanska Röda korset, har erbjudit sig att ge Thaksim det stöd han förtjänar för att äntligen kunna sluta arbeta och istället studera, precis som alla barn i hans ålder borde göra. Samma sak gäller även hans yngre bror, som arbetar tillsammans med honom. Det är härligt att tänka att hans liv har förändrats på ett ögonblick över en natt och att denna begåvade tonåring nu har lyckats uppfylla sin önskan om en bättre framtid.

image: SAYS.com

Faktum är att han nu studerar främmande språk och med tanke på sina kunskaper tror vi bestämt att han kommer att få en fantastisk framtid. Han är både charmig, skicklig och intelligent och hans berättelse visar oss ännu en gång att det ur de svåraste situationerna kan födas något vackert.

Med länken nedan kan du se videon som visar Thaksin prata alla de språk han kan:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=221&v=C1PGCRROboI&feature=emb_logo
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack