En man byggde ett jättesmalt och högt hus för att hindra sin bror från att njuta av havsutsikten - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En man byggde ett jättesmalt och högt…
Naglar som dekoreras med små händer och fötter, det nya modet som är både bisarrt och lite obehagligt En singel homosexuell man lyckades adoptera en flicka som hade levt ensam i 1 år på ett sjukhus

En man byggde ett jättesmalt och högt hus för att hindra sin bror från att njuta av havsutsikten

Av sofia
6.467
Advertisement

Alla de som inte är ensambarn vet att relationer mellan syskon kan vara en av de vackraste saker vi har i livet men också samtidigt ett verkligt problem. Det är inte så självklart att man kommer överens med de andra barnen i sin familj. I vissa fall kan de vara dina bästa kamrater, värdefulla människor som du kan lita på, men i andra kan de bli verkliga fiender.

De två libanesiska bröderna som är huvudpersoner i den historien som vi nu ska berätta för dig vet detta myckt väl. Det är en historia om en familjesituation som har pågått i flera år och som har gjort dem kända över hela världen. Anledningen? Pengar, arv och därmed hämnd, som utfördes av en av de två bröderna på ett mycket speciellt sätt.

Vem vill inte ha ett hus med havsutsikt? Det är förmodligen många människors dröm och det var det även för en av de två bröderna vi ska berätta om nu. Mannen älskade sin havsutsikt mycket men visste inte att denna tack vare hans yngre brors bygge snart skulle bli ett minne blott och att han istället bara skulle se... den trista väggen på hans hus! Men låt oss ta det hela från början.

År 1954, efter pappans död, var inte uppdelningen av marken han ägde rättvist fördelad mellan hans två barn. Den största tomten gick till den äldsta sonen, medan den yngre fick den smalaste triangulära biten mark. Det gick inte att hitta en lösning, så det yngre syskonet, full av ilska, bestämde sig för att han för evigt skulle blockera sin brors utsikt och bygga en tre våningar hög byggnad som passade perfekt på den smala marken. I den tunnaste delen är väggarna faktiskt bara 60 centimeter och i den bredaste 4 meter.

Advertisement

Trots att det inte var det mest bekväma hemmet, hade mannen fortfarande lyckats hämnas. Byggnaden, känd som "Al'Basa" eller "The grudge" på engelska, blockerade havsutsikten för hans bror, vars hus sjönk i värde bara på grund av detta. När man tittar på det är det inte tydligt om denna byggnad ser mer ut som en vägg eller ett riktigt hus, antagligen både och, och det har blivit ett särdrag i staden Beirut.

Under flera år var denna speciella bostad en bordell, sedan blev det en fristad för krigsflytkingar. Det är svårt att säga hur länge huset fortfarande kommer att finnas kvar. En sak som är säker är att det verkligen är ett bevis på hur viktigt det är att försöka enas och komma överens syskon emellan!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack