Två syskon sålde frukt och grönsaker på gatan för att försörja sig, nu går de i skolan tack vare en insamling - TittaPaVideon.se
x
Två syskon sålde frukt och grönsaker…
14 bilder på djur som är så gulliga att de genast kan få oss på bra humör 12 bilder på män som inte ville ha ett husdjur men som sedan visade sin mest kärleksfulla sida

Två syskon sålde frukt och grönsaker på gatan för att försörja sig, nu går de i skolan tack vare en insamling

12 Juli 2020 • Av sofia
1.459
Advertisement

Från fruktförsäljare till barn som går i grundskolan. De heter Janailton och Janailson, är 9 respektive 7 år gamla och är två syskon som bor i Alagoga Grande, i Brasilien. De två barnen bor tillsammans med sin pappa Edimildo da Silva i ett lerhus i dåligt skick. Tyvärr hade Janailton och Janailson aldrig gått i skolan, med tanke på att de alltid levt i fattigdom.

Familjen har ingen spis eller kylskåp och dricksvatten är inte en rättighet som de någonsin har haft. Det är därför de två bröderna arbetar med att sälja frukt vid sidan av vägen i utkanten av Barreira, frukt som pappan odlar tillsammans med bönorna, den enda källan till näring för denna mycket fattiga familj.

Av den anledningen hade de två barnen aldrig satt sin fot i en skola fram tills dess att en radiopratare vid namn Gustavo Chaves korsade deras väg...

Gustavo Chaves såg de två bröderna sälja frukt och grönsaker vid vägkanten och blev omedelbart rörd av deras situation, så han försökte hjälpa pojkarna, även om det var svårt. Gustavo berättar: "Jag hjälper till så gott jag kan, mat och kläder, men det räcker inte. Barn behöver praktiskt taget allt. Jag ber alla de som kan om hjälp med att dela detta problem tills vi kan förbättra dessa barns liv."

Med detta föddes en insamlingskampanj på nätet för att försöka donera så mycket pengar som möjligt till den fattiga familjen... och responsen har varit mycket positiv!

Advertisement

Tack vare de insamlade pengarna går Janailton och Janailson nu i grundskolan för första gången, medan det belopp som blev över användes för att köpa saker för hemmet och för att renovera det. Nu har familjen da Silva en spis och rent vatten för matlagning.

Det räckte med rösten från en generös man som råkade vara där av en slump för att väcka en stor våg av solidaritet i hela samhället så att hundratals människor gick samman för att åstadkomma en stor förändring i denna fattiga familj. Vi är glada över att veta att dessa två bröder nu har en bättre framtid framför sig!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack