x
Tre killar på 13 år räddar en hund…
Tulpanfestivalen ställs in på grund av covid-19, organisationen donerar hundratals blommor till ett ålderdomshem Hon trodde att hon inte kunde göra något åt sin övervikt, men lyckades gå ner 55 kg på 1 år, idag är hon en ny kvinna

Tre killar på 13 år räddar en hund från gatan som inte längre kunde röra sig

08 Juli 2020 • Av sofia
6.623
Advertisement

När vi stöter på ett djur i nöd är det vår plikt att stanna för att hjälpa till, det är ett instinktivt och naturligt beteende som vi uppmuntras till att följa i nästan alla delar av världen. Tre 13-åringar följde verkligen detta exempel och visade en hög nivå av ansvar och mognad. Medan de cyklade runt i Acadia Parish, Louisiana, lade de tre unga killarna märke till ett djur som låg i gräset på en äng. När de insåg att det var en hund i svårighet bestämde sig alla tre omedelbart för att hjälpa den.


De tre pojkarna, Wade, Tyler och Brayden, visste ursprungligen inte ens om hunden levde, eftersom det stackars djuret inte ens verkade röra på sig. När de sedan såg hans ögon röra sig, blev de genast lättade eftersom de fick bekräftelse på att hunden var levande och att de höll på att rädda honom. De tre ungdomarna kontaktade omedelbart volontärföreningen som hämtar och tar hand om djur i svårighet, Haseya's New Beginning Animal Rescue, och förklarade för dem hur pass allvarlig situationen var.

För att skydda hunden från bilar som eventuellt kunde ha kört på honom eftersom han var väldigt nära vägen, placerade de 3 pojkarna sina cyklar på ett sådant sätt att de bildade en slags skyddsbarriär. De väntade tålmodigt på att volontärerna skulle komma fram, eftersom de ville att den stackars skadade hunden skulle hamna i goda händer.

Advertisement

Katie Leblanc, en av volontärerna, berättar att situationen kunde ha blivit mycket värre om dessa killar inte hade ingripit. För att vara ärlig skulle hunden förmodligen inte ha klarat sig. Det var verkligen tur med tanke på det faktum att ungdomarna kunde ha cyklat på andra sidan vägen utan att lägga märke till den skadade hunden.

Slutet gott allting gott. Hunden hittade tillbaka till sin familj, som hade tappat bort honom i en vecka, efter en utflykt.

I en värld där dåliga nyheter och våld mot djur regerar, står denna unika handling som dessa barn utförde oundvikligen ut från mängden och ger oss hopp för framtiden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack