En elev med funktionsnedsättning blir utesluten från skolfotona, familjen protesterar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En elev med funktionsnedsättning blir…
15 bilder som visar att våra fyrbenta vänner har mycket att lära oss Far- och morföräldrar är en trygghet för sina barnbarn och deras närvaro kan hjälpa dem att växa upp på ett bättre sätt

En elev med funktionsnedsättning blir utesluten från skolfotona, familjen protesterar

Av sofia
1.091
Advertisement

Gymnasiet är en period som många av oss minns med nostalgi och lycka. Upplevelserna, lättheten, skrattet med klasskamraterna och vännerna som du tillbringar mycket tid med är något som upplevs en gång och lämnar ett spår för resten av livet.

Synd att det tillsammans med dessa glada stunder och lyckliga minnen kan finnas andra upplevelser som får oss att må allt annat än bra. Liksom den som Glenda upplevde, en amerikansk student med funktionsnedsättning, när hon insåg att hennes foto medvetet hade uteslutits från skolårets årbok.

Fotoalbumet med bilder på alla elever som gick på gymnasiet är ett trevligt minne att behålla, men skolan lät inte den här funktionshindrade flickan få det nöjet. Skolan i New Jersey i Watchung Hills lät inte Glenda få vara med på elevfotona och händelsen fick stor uppmärksamhet.

Berättelsen delades av flickans syster, Claudia, som berättade hur sorgligt och svårt det var att få Glenda att förstå varför hon inte var med i årsboken. "Hon kunde inte förstå det och mådde väldigt dåligt eftersom det verkade som att hon sågs som annorlunda" skrev hon.

Flickans familj blev naturligtvis både arg och besviken och hennes systers inlägg drog stor uppmärksamhet åt ett känsligt och debatterat ämne som inkludering av funktionshindrade i samhället och de möjligheter alla andra har. Ofta har faktiskt dessa människor på egen hand inte möjlighet att hävda sina rättigheter och av detta skäl är det rätt och viktigt att de behandlas precis på samma sätt som de som anses vara "normala".

Lyckligtvis var stödet från Glenda och familjen enormt, så pass mycket att flickans skola bad om ursäkt offentligt och skickade en ny årbok med hennes foto tillsammans med ett löfte om att ta reda på vad som verkligen hade hänt. Glendas foto är nu synligt för alla på webben och vi hoppas att denna speciella tjej alltid kommer att fortsätta le och vet att hon är välkommen för den hon är.

Advertisement
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack