Läkaren dödförklarade en bebis, han kommer tillbaka till livet efter 2 timmar tack vare kroppskontakten med sin mamma - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Läkaren dödförklarade en bebis, han…
En polis räddar en 12 dagar gammal flicka från att kvävas, ett år senare ber de honom att bli hennes gudfar En flickas söta teckningar beskriver kärleken bättre än många romantiska ord

Läkaren dödförklarade en bebis, han kommer tillbaka till livet efter 2 timmar tack vare kroppskontakten med sin mamma

Av sofia
1.071
Advertisement

När Kate Ogg födde sina två tvillingar fylldes ögonblicket av glädje på grund av denna underbara händelse, men sedan omedelbart av ångest och sorg. Vem som helst skulle ha känt dessa upplevelser vid upptäckten att ett av de två spädbarnen tyvärr hade andningssvårigheter och slutligen dödförklarades av läkarna.

En hjärtskärande scen, som Kate reagerade instinktivt på och höll barnet nära sig i ett fast grepp, som om hon inte ville släppa honom, med en känsla som antagligen bara en mamma kan förstå. Trots dessa dramatiska stunder hade livet för den nyblivna modern och hennes barn en minst sagt fantastisk överraskning på lager och även läkarna var chockade.

Under de två timmarna efter födelsen hölls barnet, som fick namnet Jaime, under observation. Även om han dödförklarades, höll det uppenbarligen på att ske något speciellt i honom. Han tycktes ge några små livstecken och det var vid den tidpunkten som Kate beslutade att lägga lite bröstmjölk på fingret och försöka mata det med sina egna händer. Här hände det otänkbara, barnet drack mjölken och började se mer och mer levande ut.

När de kallat på läkarna var det ingen som kunde tro vad som hade hänt. Jamie återfick medvetandet, han sträckte ut handen och greppade mammans finger, tills han till och med öppnade ögonen och rörde på huvudet. Pojken levde!

Läkarna var förvirrade och tillsammans med familjen och den medicinska personalen fick de bevittna ett fall av återkomst till livet som erhållits tack vare värmen och kontakten med moderns kropp. Det var vad man på engelska brukar kalla för "Kangaroo-therapy"en praxis genom vilken - särskilt för för tidigt födda barn som Jamie - kontakten med huden och värmen hos modern kan ha gynnsamma effekter på barnet. En slags "naturlig inkubator" i närheten av den person som i månader har burit denna lilla varelsen i sin mage och som kan representera, med sin blotta närvaro, ett verkligt botemedel.

Advertisement

"Kängurumetoden" är verkligen en metod som tar stor hänsyn till den mänskliga faktorn, även i svåra medicinska fall. Det är inte en metod som går emot vetenskapan, utan bara ett sätt att ge naturen en ytterligare chans genom att utnyttja det enklaste som finns, nämligen en mammas värme. Trots detta är historien om Kate och hennes lilla Jamie mycket överraskande. Barnet hade verkligen tur, från sina första ögonblick i livet och det är som om naturen hade velat ge alla ännu ett underbart bevis på hur mäktig den kan vara.
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack