Squashrullar i ugnen - ett recept med enbart ett fåtal kalorier som passar perfekt på sommaren

sofia

17 Juni 2020

Squashrullar i ugnen - ett recept med enbart ett fåtal kalorier som passar perfekt på sommaren
Advertisement

Nu när sommaren kommer och det blir varmt gillar alla att äta lite lättare saker utan att uppoffra varken smak och kulinarisk tradition. Det är därför receptet vi bjuder dig på idag kombinerar det bästa av medelhavskulturen och medelhavsdieten i en maträtt som passar perfekt för en sommarmiddag med vänner och släktingar. Vi pratar om ugnsbakade squashrullar, ett lätt, fräsht recept som dessutom innehåller få kalorier.

via Cucina Geek

Advertisement

Cucina Geek/YouTube

De ingredienser du behöver är:

4 Squash
· Salt och peppar efter smak
· En halv lök
・ Extra virgin olivolja efter smak
・ 1 vitlöksklyfta
・ 400 gram hackade tomater
・ 750 gram ricotta eller laktosfri keso
・ 70 gram färska spenatblad
・ 1 ägg
・ Färsk basilika efter smak
・ 80 gram riven parmesanost (spara lite till slutet)
・ 200 gram laktosfri mozzarella skuren i bitar
・ Oregano efter smak
 
Tvätta och skär squashen i långa skivor, salta dem och låt stå i 10 minuter. Hacka sedan löken och bryn i en kastrull med en droppe olivolja och en krossad vitlöksklyfta. När den är gyllene tar du bort vitlöksklyftan och tillsätter de tärnade körsbärstomaterna i pannan, rör om tills såsen drar ihop sig lite.
 

Cucina Geek/YouTube

För ricottakrämen, tar du en skål och lägger i ricotta, spenat, ägg, basilikablad, parmesan och tärnad mozzarella. Blanda allt med en elvisp. Därefter, tar du en ugnsfast skål, häller i två matskedar sås som fördelas jämnt över botten. På varje squashskiva häller du sedan en sked ricottakräm och en med sås.

Placera rullarna i ungsformen från utsidan innåt tills de fyller hela formens utrymme. Häll över återstående sås på rullarna, tillsätt sedan den tärnade mozzarellan som finns kvar och strö över riven parmesanost på slutet. Grädda i 45 minuter på cirka 180 grader. Ta ut dem när rullarnas yta blivit gyllenbrun.

Smaklig måltid!

Advertisement