Hemmagjord färskost - ett enkelt recept med bara 3 ingredienser - TittaPaVideon.se
x
Hemmagjord färskost - ett enkelt recept…
En 64-årig man bestämmer sig för att tillbringa resten av sina dagar som pensionär på ett lyxhotell En man kämpar mot en 4 meter lång alligator med sina bara händer för att rädda sin älskade hund

Hemmagjord färskost - ett enkelt recept med bara 3 ingredienser

22 Juni 2020 • Av sofia
4.895
Advertisement

Fräsch och full av smak, vem gillar inte färskost? Naturligtvis köper många av oss den i matvaruaffären eller i mindre butiker, men ingenting slår den intensiva smak och personliga tillfredsställelsen av att ha gjort sin egen ost med sina egna händer. Idag vill vi visa dig det enkla och snabba receptet för att göra en god färskost med bara tre ingredienser, det finns ingenting som är lättare!


image: Pinterest

De ingredienser du behöver är endast 3:

  • 1 liter fårmjölk 
  • 1 osötad naturell yoghurt
  • en halv citron ekologisk citron

Du behöver en behållare, en form och 1 meter gasbinda, som den du hittar på apoteket. Först och främst värmer du mjölken i 15 minuter i en kastrull på låg värme. Innan mjölken börjar koka, använd en juicepress för att pressa citronsaften och hälla den i mjölken. Innan du stänger av värmen och efter det att du tillsatt citronsaften, häller du i burken med naturell yoghurt.

image: Pinterest

Blanda allt och låt vila i minst 3 timmar. Efter 3 timmar, tar du bomullsväven och viker den flera gånger på sig själv innan du placerar den i en kastrull eller behållare. Filtrera sedan blandningen med gasbindan så att vasslet rinner av och endast ostmassan blir kvar. Pressa ordentligt så att allt vassle rinner av.

Lägg bomullsväven som innehåller ostmassan i en annan behållare och förvara den i kylen i minst 30 minuter, ta sedan bort bomullsväven och öppna den för att smaka av med salt. Om du vill, lägger du sedan färskosten i en form för servering. Ställ nu in osten i kylen och sedan är du klar.

Smaklig måltid!
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack