Zucchine alla caprese: ett enkelt och gott recept för att imponera till middagen - TittaPaVideon.se
x
Zucchine alla caprese: ett enkelt och…
Servicehunden har alltid varit vid den handikappade studentskans sida: vid årets slut ger universitetet honom en ”examen” också En kille kastar sig i ett forsande vattendrag för att rädda ett rådjur som hamnat i vattnet

Zucchine alla caprese: ett enkelt och gott recept för att imponera till middagen

15 Juni 2020 • Av Sara Lindblad
1.925
Advertisement

Vem älskar inte ”insalata caprese”?mozzarella, tomat och basilikablad, en av de godaste och lättaste italienska sommarblandningarna. Det finns många varianter på caprese; med pasta eller pizza t.ex. Men idag vill vi föreslå nånting jättelätt att göra hemma i köket. Zucchine alla caprese. Det är en lätt jättegod rätt som kommer att förvåna och imponera på gästerna med sin elegans och goda smak. Man behöver endast ett fåtal ingredienser.


image: YouTube

Ingredienser:

  • 4 zucchinihalvor
  • 200g buffelmozzarella
  • 3-4 körsbärstomater
  • några basilikablad
  • olivolja
  • 4 tsk pesto
  • salt

Sätt på ugnen på 180grader.

Tvätta zucchinerna och skär bort ändarna. Dela på längden. Lägg dem i en stekpanna och salta, låt dem ”bubbla” ca 3 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna. Gröpa försiktigt ur dem med en sked. Mosa innanmätet med en gaffel i en skål, tillsätt mozzarellan i tärningar, 3tsk av peston, tomater i skivor och en nypa salt. Blanda allt som en sallad

image: YouTube

Lägg bakplåtspapper i en ugnsform.  Lägg dit halvorna och börja fylla dem. Först tar vi mozzarella och zucchinimoset, till nästa lager tillsätter vi tomaterna och några basilikablad. Ringla över lite olja och så in i ugnen! 

Laga i ugnen i 40 minuter i 180 grader; ta ut dem och servera till vänner och släktingar: vi är säkra på att ni kommer att imponera med detta lätta och smakliga recept!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack