Fyllda auberginer - ingredienserna och steg för steg instruktioner för att tillaga denna smakrika rätt som innehåller få kolhydrater

sofia

15 Maj 2020

Fyllda auberginer - ingredienserna och steg för steg instruktioner för att tillaga denna smakrika rätt som innehåller få kolhydrater
Advertisement

Bland de mest populära rätterna på sommaren, den där auberginer verkligen ger ifrån sig sitt bästa och där smaken blir som rikast, är ungsbakade fyllda auberginer som uppskattas både av unga och av gamla. I denna maträtt som är rik på smak och innehåller få kolhydrater förvandlas grönsaken till en riktig behållare för en blandning av smaker med allt från köttfärs till smält ost. Nedan listar vi alla ingredienser du behöver för att laga dem med bara några enkla steg.

via Sabrina's Sea of Colors

Advertisement

Sabrina's Sea of Colors/Pinterest

Ingredienserna du behöver är:

400 gram malt nötkött (alternativt kyckling, kalkon och till och med tonfisk)
60 ml vatten
30 ml tomatsås (cirka 6 matskedar)
10 gram riven ost
10 gram riven parmesan
2 vårlökar
2 matskedar extra virgin olivolja
1 aubergine
1 morot
en vitlöksklyftan
Salt och svartpeppar efter smak
Chilikrydda
Hackad färsk persilja

Ta en aubergine, skölj den under rinnande vatten, skär den i hälften på längden och skär några snitt inne i båda halvorna. Placera de två halvorna av auberginen i en ugnsfast form, tillaga i cirka 40 minuter på 180 grader i ugnen. När de är klara, låt dem svalna.

 

Ziufili/Wikimedia

För själva fyllningen: tvätta, skala och hacka moroten, tillsätt sedan olivolja, vitlök och vårlök i en kastrull och tillaga på låg värme. Skruva upp värmen och tillsätt köttfärsen genom att blanda den med en träsked tills den är färdig kokt. Gröp sedan ut innehållet från auberginerna med en sked och tillsätt den till blandningen tillsammans med tomatpuré och vatten. Smaka sedan av med salt, peppar och kryddor.

Tillsätt persiljan och fortsätt tillaga blandningen i stekpannan. Fyll sedan de två auberginhalvorna med blandningen, strö över osten och tillaga de fyllda auberginerna i cirka 10 minuter i ugnen vid 180 grader. Om du vill att ytan ska bli krispig, aktivera grillfunktionen på din ugn.

Nu är det äntligen dags att servera dem!

Advertisement