Crema di caffè på flaska: receptet för att göra det hemma med bara 3 ingredienser - TittaPaVideon.se
x
Crema di caffè på flaska: receptet…
En man tar av sig strumpor och skor och ger dem till en hemlös han ser på gatan En tjej gråter av glädje när föräldrarna adopterar hennes favorithund på hundstallet där hon jobbar som volontär

Crema di caffè på flaska: receptet för att göra det hemma med bara 3 ingredienser

12 Juni 2020 • Av Sara Lindblad
1.205
Advertisement

Sommaren är i antågande och som vanligt blir vi sugna på fräsch svalkande mat och dryck. Det finns jättemånga recept som man enkelt kan fixa hemma på några minuter och med bara några få ingredienser, och på så sätt svalka av sig under årets hetaste årstid. De senaste åren har ”crema fredda di caffè” blivit mer och mer poppis. Traditionellt är det en dryck man hittar på kaffebaren och den uppskattas av både stora och små. Men visste ni att man kan göra den på flaska?

via: Miss Maky

image: YouTube

För att göra crema di caffè på flaska behöver man bara:

  • rörsocker, 3 teskedar
  • espressokaffe 100% arabica, en shot (eller lite starkt kaffe)
  • vegetarisk grädde, 200 ml

Förbered en lite svagare espressoshot, ta den första lilla skvätten åt sidan, låt sen resten av kaffet komma ut.

image: YouTube

Häll över den första lilla skvätten kaffe i en bunke och blanda ordentligt med en tesked socker, häll sen i resten av kaffet och två teskedar socker till: fortsätt att blanda. Ta fram en elvisp och blanda i 3 minuter tills blandningen är jämn. Låt svalna och ställ sen in i kylskåpet.

Häll grädden i en 1liters glasflaska, häll ner den kylda kaffeblandningen med hjälp av en tratt. Skaka ordentligt och låt sen ingredienserna blandas så att de bildar en trög kräm. Låt vila 10 minuter i kylen.

Nu kan man servera crema di caffé i ett glas, toppa med myntablad, hela kaffebönor, eller skivad/riven choklad. Buon appetito!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack