Han stjäl en 9-årig handikappad pojkes rullstol, identifieras och arresteras - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Han stjäl en 9-årig handikappad pojkes…
En polis riskerar sitt liv för att rädda en hund i en kanal Squashrullar i ugnen - ett recept med enbart ett fåtal kalorier som passar perfekt på sommaren

Han stjäl en 9-årig handikappad pojkes rullstol, identifieras och arresteras

Av sofia
512
Advertisement

För ett barn med en allvarlig funktionshindrade sjukdom är den elektriska rullstolen och sätet som placeras i bilen verkligen allt. Utan dem skulle personer med funktionshinder inte kunna röra sig fritt utanför husets väggar och inte heller gå ut med sina föräldrar eller vårdnadshavare för att gå på promenad, göra läkarbesök och så vidare. Tänk på föräldrarnas ilska när de far veta att deras barns speciella säte plötsligt har blivit stulet.

På natten mellan den 8:e och 9:e juni 2018 blev Ludivine Guillot, mamma till lilla Enzo, offer för en stöld på parkeringsplatsen under huset, i den franska staden Rouen. Ludivines bil hade stulits och 9-åringens handikappkort, det specialanpassade sätet, remmen för att låsa den och framför allt den elektriska rullstolen, en viktig enhet för att kunna förflytta sig utanför hemmet för Enzo, saknades.

I själva verket lider pojken av San Filipposyndromet, en neurodegenerativ sjukdom som hindrar honom från att röra sig. med denna plötsliga stöld och hela familjen omskakad kunde Enzo inte förflytta sig hemifrån, eftersom en elektrisk rullstol av detta slag var specialbyggd för att anpassa sig efter barnets fysiska behov. Enzo väger 25 kilo och elstolen tillverkades för att han skulle kunna ta sig hemifrån.

En elektrisk stol av denna typ är mycket dyr, eftersom den kan nå ett pris på 1650 euro, varav 600 betalas av familjen och resten betalas av socialtjänsten.

Advertisement

Efter mammans vädjanden på Facebooksidan "De espoir pour Enzo", visade grannar och släktingar i staden Rouen och människor på sociala medier sin närhet genom generösa handlingar från många anonyma människor. Men köpet av en ny rullstol blev i slutändan inte nödvändigt...

I slutändan identifierades och arresterades tjuven som fick avtjäna sitt straff i fängelset. Ett rättvist avslut för en mycket ovärdig stöld, som inte bara skadade en familj i svårighet, utan även stackars Enzo, som vid bara 9-års ålder hindrades från att lämna hemmet när det var nödvändigt exempelvis för läkarbesök eftersom hans specialutrustning var borta!

Slutet gott, allting gott för Enzo och hans familj. Nu har pojken som nyss fyllt tio år igen sin elektriska rullstol med anpassat säte och sitt handikappkort för att kunna leva mer lugnt.

Heja Enzo, vi är alla med dig!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack