En hemlös kattunge med en ovanlig sjukdom i frambenen räddas och lär sig att gå på egen hand - TittaPaVideon.se
x
En hemlös kattunge med en ovanlig sjukdom…
En tjej gråter av glädje när föräldrarna adopterar hennes favorithund på hundstallet där hon jobbar som volontär En gammal blind och döv hund skyddar en 3-årig flicka som gått vilse i skogen genom att assistera hjälpen att hitta henne

En hemlös kattunge med en ovanlig sjukdom i frambenen räddas och lär sig att gå på egen hand

12 Juni 2020 • Av Sara Lindblad
4.901
Advertisement

Det finns människor som skulle göra vadsomhelst för att hjälpa den som behöver det. Och det gäller inte bara människor utan även, eller kanske framförallt djur. Inte alla hundar och katter föds och växer upp med turen att ha ett tak över huvudet, en familj och en god hälsa.

Så var det för den lilla kattungen som vi ska berätta om här. En liten hemlös unge som redan som liten lärt sig leva med hälsoproblem, en ovanlig sjukdom i tassarna. Som tur var mötte hon vänliga människor vilka gav henne en andra chans till ett liv.

Kalifornien finns en kattunge som heter Melody. När hon hittades var hennes framben i ett sådant skick att de såg ”öppna” ut åt sidorna: för att gå var hon tvungen att släpa sig fram.

De som såg till att hon kom bort från gatan och fick den sjukvård hon behövde var volontärgruppen Love Your Feral Felines. Så fort de hörde att kattungen hittats tog de hand om henne och efter olika tester konstaterade de att hon led av det s.k. ”swimmer kitten syndrome”. Det är en anomali i utvecklingen av just frambenen, vilka hamnar längre isär och innebär att man omöjligen kan gå.

För en hemlös som Melody så förstår man ju att en sådan sjukdom troligen skulle ha lett till döden. Den som inte kan gå kan ju inte skaffa mat eller fly från eventuella farliga situationer. Volontärerna på Love Your Feral Felines satsade alla sina resurser på att ge den lilla katten ett normalt liv. Och som tur kan sjukdomen som hon led av botas med sjukgymnastik, om man fortfarande är ung och lederna fortfarande utvecklas.

Advertisement

Veterinärerna som tog hand om henne med specialbandage, spjälor och dagliga övningar lyckades att få Melody på fötter. Rehabiliteringen var jobbig och tog lång tid men sakta lyckades hon, också tack vare en annan kattunge på vårdhemmet som hette Paco, han stödde henne under den långa behandlingen. Till slut behövdes inte längre bandaget som höll tassarna på plats och Melody gick alldeles själv. Nu kan hon äntligen njuta av livet med hjälp av en volontärs kärlek och omsorg, Heather och hennes dotter bestämde sig nämligen för att ge henne ett hem. En fin historia om vänlighet och empati som ger oss alla hopp och tro.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack