Dotterns katt känner att pappan har cancer och vägrar lämna honom ensam "Han vet att min pappa behöver honom" - TittaPaVideon.se
x
Dotterns katt känner att pappan har…
En busschaufför gör ett extra stopp på vägen för att rädda en borttappad hund från gatan En blick full av kärlek - 21 jättegulliga bilder av djur och deras ägare

Dotterns katt känner att pappan har cancer och vägrar lämna honom ensam "Han vet att min pappa behöver honom"

20 April 2021 • Av sofia
6.866
Advertisement

Vem har sagt att katter inte kan visa omtanke eller känna av känslor och sinnesstämningar hos de människor de bryr sig om? Även om vi har fler konkreta exempel med hundar, kan katter också överraska oss med stora kärleksbevis oftare än vi tror. Kelly Nugent packade snabbt sina väskor när hon hörde att hennes älskade pappa skulle påbörja benmärgscancerterapi och när hon flyttade från Miami till New York tog hon med sig sina två underbara katter. En av dem, kallad "Sweet Potato", alltså "Sötpotatis", eller "Tato", är särskilt förtjust i Kellys pappa. Han är alltid vid hans sida och ger honom sitt stöd när som helst på dygnet, med all sin omtanke, redo att kela på ett sätt som bara en katt kan göra.

Kelly Nugent är mycket bunden till sin pappa, som hon betraktar som sin bästa vän och det var därför hon när hon fick reda på att han fått den fruktansvärda diagnosen benmärgscancer, rusade till New York för att vara nära honom. Du är aldrig redo för nyheter som denna och det krävs garanterat mer än en persons hjälp för att uthärda smärtan och tröttheten - ibland krävs det till och med en hjälpande tass! Förutom bagaget tog Kelly med sig sina två katter, varav den ena genast kände att den hade ett kall när den flyttade i det nya hemmet och det var att vara nära Kellys pappa!

Efter bara två veckor verkade Sweet Potato ha insett att något var fel med Kelly's pappa och tycktes också plötsligt ha tagit på sig det stora ansvaret att läka honom: "Det är det sötaste jag någonsin har sett, för jag vet att Sweet Potato känner att något är fel med min pappa och att han behöver hjälp" berättar Kelly och tillägger sedan: "Han är alltid i närheten av min pappa och det är som att han ville säga: Det här är mitt jobb nu. Jag kommer att hjälpa dig att bli frisk. Kort sagt, det är som om han vet".

Advertisement

Egentligen var Kellys pappa inte någon kattälskare innan han träffade Sweet Potato, eftersom han alltid har förederagit hundar. Men den underbara katten med vit och röd päls har verkligen fångat hans hjärta! Nu är de oskiljaktiga!

Det är inte lätt att möta kemoterapibehandling, varken fysiskt eller mentalt, men Sweet Potato tar hand om sin "nya" husse på ett perfekt sätt.

Som Kelly berättar: "Om min pappa sitter vid datorn hoppar Sweet Potato upp på tangentbordet. Om han sitter vid bordet med sitt pappersarbete, sätter sig Potato på pappersarbetet. Om han sitter i sin fåtölj hoppar Potato upp i hans famn." Katten vet att den inte kan lämna honom ensam, för den vet att han behöver hjälp.

Den stora nyheten är att sedan Sweet Potato kom in i Kellys pappas liv har mannens hälsa gradvis förbättrats. Cancern verkar nästan ha uppnått komplett remission och i juni 2021 förväntas Kellys pappa genomgå en benmärgstransplantation.

När allt kommer omkring är det ingen nyhet att djurterapi, eller den terapeutiska hjälp som kommer från närvaron av ett husdjur, verkligen fungerar. Sweet Potato är ett konkret exempel på hur den ovillkorliga kärleken mellan ett husdjur och dess ägare kan ge även kroppen otroliga fördelar.

Advertisement
Vi önskar den här vackra familjen all lycka och hoppas på goda nyheter för framtiden!
 
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack