En 4-årig flicka donerar sin benmärg till sin lillebror som lider av en ovanlig sjukdom och räddar hans liv - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En 4-årig flicka donerar sin benmärg…
En kvinna utan munskydd förolämpar kunder och personal i en mataffär när de ber hennen ta på sig den En hund väljer sitt favoritmellanmål och tar med det till kassan för att

En 4-årig flicka donerar sin benmärg till sin lillebror som lider av en ovanlig sjukdom och räddar hans liv

Av sofia
521
Advertisement

När han föddes såg lilla Colton ut som ett perfekt friskt barn. Vi skrev "såg ut" eftersom det några dagar efter födseln under de rutinmässiga medicinska kontrollerna kom fram att pojken led av ett sällsynt och mycket allvarligt sjukdomstillstånd.

Vi talar om svår kombinerad immunbrist, även känd som "SCID". Ett namn som säger mycket om svårighetsgraden av sjukdomen. Barn födda med denna sällsynta sjukdom har ett immunförsvar som inte kan bekämpa infektioner, inte ens de mest banala, och det är därför de måste leva helt isolerade från omvärlden. Det är onödigt att beskriva den chock som familjen kände när de fick denna nyhet. Men det var just inifrån den familjen som en underbar handling kom, som bokstavligen räddade barnets liv.
 

Barn kan ibland ge oss lärdomar och exempel på mod som vi sällan finner hos vuxna. Det kan vara för deras renhet i själen eller för att de ännu inte känner till livets faror ordentligt, oavsett anledning beslutade sig Coltons yngre syster Khloe för att hjälpa sin lillebror på ett rörande sätt.

Ingen i huset kunde riskera att äventyra Coltons hälsa och riskera att han skulle utveckla sjukdomar som skulle kunna vara dödliga för honom. Livet var inte enkelt för någon av dem eftersom de två systrarna Krissy och Khloe var tvungna att ta lektioner i en skyddad miljö utanför skolan. Uppoffringarna och försiktighetsåtgärderna fortsatte tills läkarna sa till barnets föräldrar att det enda sättet att försöka hindra sjukdomen var att genomgå en benmärgstransplantation.
 

Pappa, mamma och de två döttrarna genomgick olika tester för att ta reda på vem som var mest kompatibel med lilla Colton och svaret var tydligt: ​​det var Khloe, den yngsta dottern som bara var fyra år gammal. Flickan för sin del förstod att hennes lilla bror var i svårighet. När hon väl övervunnit den initala rädslan och tagit mod till sig, genomgick hon alla medicinska förberedelser för att kunna donera sin benmärg till sin lilla bror. Mamma sa att hon ofta pratade med sitt syskon och sa: "Jag kommer att rädda ditt liv".

Advertisement

Som tur var blev det så eftersom benmärgstransplantationen - lyckligtvis - var framgångsrik. Efter en månad på sjukhuset kunde Colton äntligen återvända hem, med läkarnas förhoppningar om att han inom ungefär ett år skulle ha kunnat leva ett normalt liv, precis som alla andra barn.

Khloes bidrag var avgörande för att ge Colton möjligheten att växa upp med mer lugn och hälsa och för att ge alla de som står honom nära nytt hopp. Det går inte att förneka att denna 4-åriga tjej blev en riktig hjälte och säkert, när hon och hennes lilla bror är vuxna, kommer de båda att komma ihåg denna vackra händelse som förenar dem.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack