Citron är oersättlig i hemmet, den är utmärkt som fönsterputs och gör även tvätten mjuk - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Citron är oersättlig i hemmet, den…
En kvinna slutar efter 45 år att bädda och ger uppdraget till maken: hans försök är underbart roliga 5 utmärkta skäl till att sluta söka efter andra människors godkännande och bara lyssna till ditt hjärta

Citron är oersättlig i hemmet, den är utmärkt som fönsterputs och gör även tvätten mjuk

Av sofia
877
Advertisement

Citron har man alltid i kylen, men hur många av er använder den för hushållsrengöring utöver matlagning? Faktum är att citron har många användbara egenskaper som gör att den passar utmärkt till många saker i hemmet. Den är antibakteriell, avfettande, avlägsnar lukt, avkalkar och gör tvätten mjuk. Här är några smarta tips på hur du kan använda citron.

image: pikrepo
  • I tvättmaskinen: citron kan användas som ett naturligt sköljmedel. Gör i ordning en lösning på 500 ml vatten och 20 ml citronsaft och tillsätt 50 ml av blandningen i sköljmedelsfacket vid varje tvätt. För en ännu starkare effekt kan citronsyra användas i stället för citronsaft i samma dos. Tvätten kommer att bli mycket mjuk.
  • I diskmaskinen: har sköljmedlet slut? Inga problem, citronsyra är en utmärkt ersättning. Allt du behöver är en 15% -ig lösning (dvs 150 g citronsyra per 1 liter vatten) som fylls i sköljmedelsfacket.
  • Till dina fönster: för glänsande rutor kan du blanda en lösning av vatten (en liter), en tesked citronsaft och en tesked ekologiskt rengöringsmedel. Skaka innan du sprayar den erhållna produkten på glaset och torka med en ren trasa.
  • För avkalkning: med samma 15% -iga lösning får du ett avkalkande medel som du kan använda på alla icke-känsliga tvättbara ytor (undvik trä och marmor). Eller så kan du hälla lösningen då och då i tvättmaskinens trumma och köra ett program på hög temperatur för att eliminera kalkavlagringar.

Använder du citron på något annat sätt i hemmet? Låt oss få veta i kommentarerna!

Tags: FuskPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack