En övergiven hund väntade på sin familj i flera dagar ihopkrupen på en filt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En övergiven hund väntade på sin…
Man är aldrig för stor för att behöva sin mamma En kille tillbringar hela helgen med att jobba hårt för att ge sin flickväns adopterade hund en perfekt trädgård

En övergiven hund väntade på sin familj i flera dagar ihopkrupen på en filt

Av sofia
5.501
Advertisement

Även om man sedan lång tid tillbaka har arbetat med att öka medvetenhet kring frågan om övergivna djur över hela världen fortsätter det att vara ett allvarligt och aktuellt problem.

Det är inte ovanligt att man får läsa och höra historier som handlar om just sådana episoder, grymma och hjärtlösa handlingar som ingen någonsin borde utföra. En hund kan knyta an till sin mänskliga familj på ett så underbart och ovillkorligt sätt att det är en minst sagt självisk och ond handling att fördöma den till fara, ensamhet och sorg. Tyvärr hamnade Camilla, hunden som är huvudpersonen i vår berättelse, just i en sådan situation. En sorglig historia som dock lyckligtvis slutade bra.

Skälen som driver människor till att överge en hund kan vara olika. Inget av dem är dock en giltig motivering, eftersom det finns många säkra och mänskliga sätt att göra sig av med ett husjdur. I Camillas fall älskade hennes ägare henne aldrig ordentligt. Förhållandena under vilka hon hölls var inte de bästa och i samband med att hennes ägare flyttade tvingades hon gå igenom något som ingen hund någonsin skulle behöva uppleva.

Mitt i högarna med skräp och kasserade föremål, utan mat eller vatten, övergavs den stackars hunden på gatan, precis framför huset som ägarna lämnade för att flytta någon annanstans. Allt hon hade som skydd var sin filt. Händelsen ägde rum i samband med nyårsafton, ett ögonblick som verkligen inte är lätt för hundar som blir rädda för de höga ljud som produceras av fyrverkerier och där de behöver stöd från sina familjer.

Camilla, rädd och ensam, låg kvar på sitt filt och väntade troget på att hennes ägare skulle återvända. Detta skedde dock aldrig. Lyckligtvis lade lokalbefolkningen märke till henne, bland dessa Marina Tarashevska som arbetar på en lokal organisation vid namn Dallas DogRRR som ägnar sig åt att rädda övergivna djur. 

Att ta med sig Camilla var dock inte lätt. Den stackars hunden var motvillig att lämna huset utan att få träffa sin föredetta familj igen och skulle förmodligen ha legat kvar och väntat länge. Tillsammans med sin kollega Patti Dawson lyckades dock Maria övertyga hunden att följa med henne. Camilla låg ihopkrupen på filten, skakandes av kyla, fukt och rädsla och lät sig äntligen övertygas  om att tiden var kommen för att gå därifrån.

Advertisement

Den lilla tiken hade också sår på halsen som enligt veterinären som sedan undersökte henne kunde vara följden av att ha bråkat med en annan hund. Hennes förtroende för människor, trots sin dåliga erfarenhet, ökar sakteliga. Nu befinner sig hunden på en anläggning där hon får den tillgivenhet och vård hon förtjänar och väntar på att hon ska hitta en ny familj. Allt som återstår är att hoppas att färre och färre försvarslösa djur ska behöva hamna i situationer som denna och att Camilla snart ska få böjra ett nytt liv.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack