x
Bikarbonat har verkligen tusen olika…
Den här hunden hjälper sin mänskliga vän att skörda varje dag, äkta teamwork Äppelpaj, ett enkelt recept med bara några få ingredienser som den som mormor eller farmor brukade göra

Bikarbonat har verkligen tusen olika användningsområden, en naturlig ingrediens för att få huset och tvätten att dofta gott

12 Maj 2020 • Av sofia
2.407
Advertisement

Bikarbonat är en av de ingredienser som aldrig bör saknas i skafferiet och som är effektivt både för rengöringen av hemmet, men även för din hälsa och ditt välbefinnande. Dess användningsområden är faktiskt många, vilket gör det till en extremt mångsidig produkt. Förutom att du kan använda det för att desinficera hemmet och föremål är bikarbonat även mycket användbart för att tvätta kläder, precis som vinäger. Bikarbonat kan faktiskt använadas som sköjmedel vilket garanterar en mycket behaglig och ren doft. På samma sätt kan den också användas för att skapa en luftfräschare utan att behöva använda sig av kemikalier.


1. Sköljmedel

För att göra ett 100% naturligt sköljmedel som du kan använda i tvättmaskinen, behöver du:
  • 10 g bikarbonat
  • 800 ml äppelcidervinäger
  • 200 ml varmt vatten
  • 20 droppar eterisk olja efter eget val.
Häll vatten, vinäger och bikarbonat i en skål, tillsammans kommer de att producera en reaktion som gör att innehållet i skålen formar ett skum. När blandningen har skummat klart kan du lägga till några droppar eterisk olja och sedan hälla vätskan i en tom flaska. Förvara dit hemmagjorda sköljmedel på en sval plats skyddad från direkt solljus.

2. Luftfräschare

För att göra en god luftfräschare behöver du:

  • Bikarbonat
  • Eteriska oljor, välj de dofter som passar dig bäst
  • (Valfritt) Torkade aromatiska örter, såsom rosmarin eller lavendel. Torkat citron- eller apelsinskal är också bra, det viktiga är att du gillar doften.
  • Glasburk med lock eller någon annan typ av behållare som passar ändamålet och ett lock som du kan göra hål i.

Häll bikarbonaten i burken och fyll den till tre fjärdedelar. Tillsätt några droppar eterisk olja (högst 15 droppar per burk) och om du vill öka doften, tillsätt en eller två teskedar aromatiska örter. Din luftfräschare är klar!

Tags: PraktiskaMå bra
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack