6 användbara tips du kanske inte kände till på hur du kan återvinna kaffesump och använda den i många vardagliga situationer - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
6 användbara tips du kanske inte kände…
Efter att ha försökt i många år blev hon äntligen mamma vid 68-års ålder och födde två vackra tvillingar Vinäger, salt och diskmedel - en enkel och billig metod för att undvika att det växer ogräs i trädgården

6 användbara tips du kanske inte kände till på hur du kan återvinna kaffesump och använda den i många vardagliga situationer

Av sofia
3.034
Advertisement

Det finns väldigt få människor i världen som inte dricker kaffe. Denna mörka och energigivande dryck är en riktig tradition i många kulturer. Dess ursprung går långt tillbaka i tiden och det stora antalet sätt på hur man kan göra kaffe säger mycket om dess popularitet. Varje dag i nästan i alla delar av världen, dricker miljontals människor kaffe, vilket oundvikligen producerar den berömda "kaffesumpen", det vill säga det våta avfallet från tillagningen, som samlas speciellt efter det att man kokat kaffet med en espressomaskin.

De flesta gångerna kastar vi bort den trots att detta "avfall" är långt ifrån något man egentligen borde slänga och kan vara användbart i många sammanhang i hemmet där vi behöver en lösning på små eller stora problem eller för att rengöra något. Kaffesump kan faktiskt användas för ansiktsbehandlingar bland annat. Kort sagt, ett mycket användbart fynd. Nedan har vi samlat 6 mindre kända tips på hur man kan använda kaffesump!

1. Som peeling för ansiktet samt för att motverka påsar under ögonen

image: Pinterest

Kaffets grynighet gör det perfekt som peeeling för ansiktet eller kroppen. Att tillsätta det i ansiktstvätten som du rengör ansiktet med kan vara ett utmärkt alternativ och det råder helet ingen brist på hur kaffe kan användas för behandling mot mörka ringar under ögonen.

2. Mot myggor och andra insekter

image: Pinterest

Ett problem som många av oss har, särskilt under de varma årstiderna är att hålla myggor och andra irriterande insekter borta. Om du inte vill spendera en förmögenhet på sprayer eller elektriska insektsfällor kan du försöka bränna torr kaffsump, helst i en metallbehållare. Insekterna kommer att hålla sig borta och du kommer att få njuta av den oförglömliga doften av kaffe.

Advertisement

3. Det hjälper till att ta bort smuts från stekpannor

image: Pinterest

Vem har aldrig råkat bränna en stekpanna som har varit svår att rengöra? I det här fallet kan det vara användbart att använda kaffesumpen för att slipa bort den ingrodda smutsen.

4. Återställer vårt luktsinne

image: Wikimedia

Om vårt luktsinne har påverkats av genomträngade och särskilt starka lukter, kan kaffesumpen vara en användbar lösning. Det räcker med att lukta på den så kommer du att kunna känna alla dofter precis som tidigare.

5. För att få svamp att växa

image: picryl.com

Om du är svampälskare kan du få sporer och odla dem med hjälp av kaffesump. För att göra detta behöver du en stor mängd, som du enkelt kan hitta på ett café eller genom att fråga dina grannar och bekanta.

Advertisement

6. Användbart i trädgården eller som kompost

Kaffesump är lämpligt att sprida i alla områden i huset där myror eller möss kan vistas då det kan fungera som ett naturligt avskräckande medel. För att inte tala om att lägga dem i lövhögar och tillsammans med annat trädgårdsavfall för att enkelt och snabbt få igång en kompost.


Nästa gång du kokar kaffe, tänk dig för innan du kastar bort sumpen då den går att återvinna på många användbara sätt!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack