Vinäger, salt och diskmedel - en enkel och billig metod för att undvika att det växer ogräs i trädgården

sofia

03 Maj 2020

Vinäger, salt och diskmedel - en enkel och billig metod för att undvika att det växer ogräs i trädgården
Advertisement

Om irriterande ogräs börjar spridas i  din trädgård, kommer du säkert att ha tänkt att du måste utrota dem en efter en. I själva verket dyker ogräs upp i alla möjliga miljöer och många av oss söker efter en definitiv lösning på detta problem. Att använda sig av kemiska ogräsmedel är inte att rekommendera med tanke på toxiciteten hos dessa produkter och risken för att förorena andra ätbara växter som kanske växer i närheten. Så vad kan man då göra? Den bästa, enkla och mest billiga lösningen är att använda en "anti-ogräs" -blandning, som består av vinäger, diskmedel och salt!

via Home Guides

Advertisement
Vinäger, salt och diskmedel - en enkel och billig metod för att undvika att det växer ogräs i trädgården - 1

För att ta bort ogräset från bakgården eller trädgården i ditt hem, behöver du bara göra en blandning som innehåller 3 enkla ingredienser som du säkert redan har hemma: vinäger, salt och tvål. Du bör dosera ingredienserna på detta sätt:

3 liter vitvins vinäger
en kopp salt
en sked diskmedel


Blanda därefter allt och häll upp det i en spayflaska. Spraya blandningen på ogräset under de soligaste timmarna på dagen och du kommer att se att ogräset med tiden kommer att växa mindre och mindre. Det är inte en definitiv metod som gör att ogräs helt försvinner från din trädgård, men det kommer säkert att motverka deras tillväxt utan att skada omgivningen.

Advertisement